Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emek Mahallesi satrançla buluşuyor

Odunpazarı Belediyesi, satranç sporunu çocuklara aşılamak, sevdirmek ve gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla Emek Gençlik Merkezi’nde satranç kursu açtı.İlköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek olmak için birçok projeyi...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emek Mahallesi satrançla buluşuyor
Odunpazarı Belediyesi, satranç sporunu çocuklara aşılamak, sevdirmek ve gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla Emek Gençlik Merkezi’nde satranç kursu açtı.
İlköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek olmak için birçok projeyi hayata geçiren Odunpazarı Belediyesi, öğrencilerin ders dışında sosyal faaliyetlerle de hayata hazırlanması için çalışmalarına devam ediyor. 7-12 yaş arası çocukların katıldığı satranç kursunda toplam 24 öğrenci var. Çarşamba günleri gerçekleşen eğitimler, 2 grup halinde 12’şer çocuktan oluşuyor.
Satranç zekâyı geliştiriyor
Satrancın çocukların olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünmesini sağladığını belirten yetkililer, “Amacımız, çocuklara olgun bir kimlik ve kişilik kazandıran, görsel zekâyı ve hafızayı geliştiren satrancı, çocuklara aşılamak, sevdirmek ve gelişimlerine de katkı sağlamak. Satranç eğitimleri sayesinde çocuklar daha hızlı düşünüyor. Çocuklar satranç sayesinde doğru karar verebilme gibi zihin jimnastiği yapıyor, bu sayede derslerinde ve yaşamlarında daha doğru karalar verebiliyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.