Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit’te TSM konseri

Edremit ilçesine bağlı turistlik Akçay Mahallesi’nde, Edremit Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Asude Türk Sanat Müziği Topluluğu, 4 aydır hazırlık yaptıkları ücretsiz halk konserini gerçekleştirdi.Yılda 2 kez...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edremit’te TSM konseri

Edremit ilçesine bağlı turistlik Akçay Mahallesi’nde, Edremit Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Asude Türk Sanat Müziği Topluluğu, 4 aydır hazırlık yaptıkları ücretsiz halk konserini gerçekleştirdi.

Yılda 2 kez konser organizasyonu düzenlemek için çalışmalar yürüten Asude Türk Sanat Müziği Topluluğu, 4 aydır hazırlandıkları ilk konserlerini Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde verdi. Ücretsiz halk konserine, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tuncer, ilçedeki esnaf odalarının başkanları, bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve müzikseverler katıldı. Salonu tamamen dolduran seyirciler, 3 bölümden oluşan konserde Türk Sanat Müziği’ne doydu. Unutulmaya yüz tutmuş şarkılar ve yıllardır dillerden düşmeyen popüler şarkılardan oluşan repertuvarıyla dikkat çeken konserin sunuculuğunu, Asude Türk Sanat Müziği Topluluğu Başkanı Serap Engür üstlenirken, koroya, tecrübeli ses eğitmeni Volkan Baysal şeflik yaptı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konsere katılanlar keyifli ve duygusal anlar yaşadı. Konser sonunda, Serap Engür tarafından sponsor ve destekçilere teşekkür plaketleri ve çiçek takdimi yapıldı.

Çalışmalarını anlatan başkan Serap Engür, “Derneğimiz 2015 yılında faaliyete geçti. Yılda 2 defa konser yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sezon konserimizin alışmalarına da Ekim ayında başlamıştık. Bugün ilk konserimizi veriyoruz. İnşallah bu yıl bahar aylarında da bir konser daha yapacağız. Öncelikle koromuza katılan arkadaşlarımıza, başta şefimiz Volkan Baysal’a, tüm emek veren koro ve saz arkadaşlarımıza ve tüm dinleyicilerimize teşekkür ediyorum. Umarım beğenilmiştir” dedi.

Koro şefi ve Koca Tepe Üniversitesi Ses Eğitme Mezunu Volkan Baysal ise, “Bu konserimizde 4 aylık emeğimiz var. Bu süre içinde arkadaşlarımızla birlikte, belediyemizin bize sunduğu binada uyum içinde çalıştık. Müzik faaliyetlerimiz böyle devam ediyor. Umarım seyircilerimiz de beğenmişlerdir” şeklinde konuştu.

24 Şubat günü müzikli oyun sahnelenecek

Keman sanatçısı, oyun ve söz yazarı Nilgün Karataş ise, 24 Şubat günü düzenleyecekleri müzikli oyuna tüm halkı davet ederek, “Bu konserlerinde Asude Türk Sanat Müziği Topluluğunda keman görevimi icra edemedim. Yanlarında olamadım ama izledim. İnşallah önümüzdeki dönemlerde birlikte olacağız. Bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Hoşgelişlerola isimli müzikal ekibimiz, 24 Şubat günü Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde harika bir müzikli oyun ile sizlerle birlikte olacaktır. Yazan ve yöneten benim. Çok güzel olacak olan bu gecede tüm halkımızı buraya davet ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.