Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzceli yazar Akın, Bartholomeos ile görüştü

Düzceli yazar İlhan Akın’ın yazdığı İzmitli Azize Santa Barbara’nın hayatını konu alan roman Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından kabul gördü.Yazar Akın; eski adı Nikomedia olan ve Roma İmparatorluğu’na 46 yıl süreyle başkentlik...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzceli yazar İlhan Akın’ın yazdığı İzmitli Azize Santa Barbara’nın hayatını konu alan roman Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından kabul gördü.
Yazar Akın; eski adı Nikomedia olan ve Roma İmparatorluğu’na 46 yıl süreyle başkentlik yapan İzmit’te dünyaya gelip genç bir kız iken Hristiyan olduğu gerekçesiyle Putperest Roma Mahkemeleri tarafından yargılandıktan sonra ölüme mahkum edilip dönemin Valisi Martanus’un izniyle, hem de öz babası tarafından sadece 21 yaşındayken öldürülen Santa Barbra’nın hayatını konu alan “Santa Barbara” adlı bir roman yazmıştı.
Basıma hazırlanan roman; Santa Barbara’nın, günümüzden 1781 sene önce yaşadıklarının yanında Antik Çağın yapısı içinde İzmit’in tarihini, kültürünü, sosyal ve ekonomik durumunu da içine alıyor.
Yazdığı romanla ilgili Fener Rum Patrikhanesi tarafından bir davet alan Akın, Bartholomeos’a kaleme aldığı eseriyle ilgi bilgi verdi.
Bartholomeos da bu tür çalışmalardan, insanlık adına bir şeyler üretilmesinden bütün insanlar gibi kendisinin de memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ayrıca “Santa Barbara” adlı romanın sadece Türkçe değil; İngilizce, Yunanca, Rusça gibi diğer dillere de çevrilmesi gerektiğini söyleyen Bartholomeos, Yazar İlhan Akın’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Patrikhanede Bartholomeos ile birlikte öğle yemeği yedikten sonra Bartholomeos’un danışmanı Yorgo Benlisoy ile de bir süre görüşen Akın, daha sonra Basın-Yayın Danışmanı Niko Manginas ile de bir araya gelerek çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
Hindistan, Japonya, Arabistan, Yunanistan, Ukrayna, Gürcistan gibi bilhassa Dünya Medeniyetleri, Kültürleri ve yaşayışlarını anlatan romanlarıyla tanınan Yazar İlhan Akın’ın “Santa Barbara” adlı romanıyla birlikte çeşitli dillere de çevrilmiş 17 tane eseri bulunuyor.
Kültür Bakanlığı tarafından beş ayrı eseri satın alınıp Türkiye’deki kütüphanelere dağıtılan İlhan Akın Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Birliği tarafından “2012 Yılının Romancısı” ilan edilmişti.
Ayrıca “2016 Yılı 53. Ulusal; 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Kısa Öykü Yarışmasında ikincilik ödülü alan Akın’ın yayıma hazırlanan üç kitabı daha bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.