Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Tiyatro Gününe Özel “Küçük Hayaller Sahnede” Gösterisi Düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri tarafından Dünya Tiyatro Gününe özel hazırlanan “Küçük Hayaller Sahnede” tiyatro gösterimi beğeni kazandı.Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda öğrenciler...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri tarafından Dünya Tiyatro Gününe özel hazırlanan “Küçük Hayaller Sahnede” tiyatro gösterimi beğeni kazandı.
Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda öğrenciler tarafından uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan “Küçük Hayaller Sahnede” hacivat karagöz tiyatro oyununa Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, çocuklar ve aileleri katıldı.
Tiyatro öncesi bir açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Geleneksel Görsel Sanatlar Atölyesi Öğretmeni Seçkin Bayramoğlu, “Etkinliğimiz 11 ayrı perde de 21 ayrı öğrencimiz tarafından tüm izleyenler için güzel bir gösteri sunacaklar. Bu bir ilk olacak, bu kadar çok sayıda öğrenci ve perdeyle birlikte yapacağımız güzel bir gösterimiz olacak” dedi.
"İKİ YILDIR ÇOCUKLARIN UĞRAŞTIĞI BRANŞIN MEYVESİNİ İZLEYECEĞİZ"
SGM öğrencilerinin iki yıldır uğraştıkları branşın sonuçlarını izleyeceklerini ve heyecanlı olduklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Bugün iki yıldır çocuklarımızın uğraştığı bir branşın meyvesini izleyeceğiz hep beraber, biz de heyecanlıyız. Çünkü 21 hayali artık kültür dünyamıza kazandırdığımızı düşünüyorum, bu çok güzel ve heyecanlandıran bir şey. Geleneksel görsel sanatlar dediğimiz ve mirasımızın aslında gelecek kuşaklara yaşatılmasına vesile olan bu atölye bizim için çok önemliydi. Daha önce kendi içimizde gösterilerini velilerimize ve buradaki çocuklarımıza yapmıştık. Ama bu bir sahnede 11 sahne olması ve sahnelerin çocuklarımızın kendilerinin yaptığı ve kuklalarını kendilerinin imal ettiği ve senaryosunu hep birlikte yazdığı bir oyun, o yüzden çok heyecanlıyız. Tamamen 21 çocuğumuza ait bir gösteri izleyeceğiz” diye konuştu.
"BOŞ ZAMANLARINI EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORLAR"
SGM’de öğrenciler boş zamanlarını güzel değerlendirdiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, “Bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurmuş olduğumuz Sosyal Gelişim Merkezi’nde küçük hayallerimizle Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladık. Yaklaşık 10 aylık bir süreç içerisinde çocuklarımız bu oyuna hazırlık yaptılar. Sakarya’da bu alanda çok değerli bir hocamızla haftada iki gün bu çalışmayı gerçekleştirerek böyle bir eser ortaya çıkardılar. Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuklarımızın boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri her türlü imkanı sunuyoruz. Diğer taraftan da çocuklarımızın yaptık oldukları, kendi emekleriyle ortaya koydukları eserleri bir araya sundukları programları gerçekleştiriyoruz. Bugün de böyle bir program gerçekleştirdik, çok yoğun bir katılımla çocuklarımız çok mutlu bir şekilde programlarını ortaya sergilediler. Bizde bundan çok büyük bir mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.
"ÇOK MUTLU OLDUK"
Gerçekleşen tiyatro oyunu sonrasında konuşan tiyatro oyuncusu Ege Başay, “Seçkin hocamızı bize bu fırsatı verdiği için çok mutluyum ve oyunumuzla birlikte izleyenleri mutlu edebildiğimiz içinde çok mutluyum ben ve arkadaşlarım adına. Bütün herkese teşekkür ederim” derken, Ela Akay öğrenci ise, “Çok mutluyum öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Rollerimizi yaparken bize yardım etti ve bu tasvirlerimiz yaparken çok eğlendik, boyadık çizdik. Yani çok eğlenceliydi eğlendim” dediler.
Gerçekleşen tiyatroda sahne ve kuklaları öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları da belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.