Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Kültür Mirası ’Barana Geceleri’ başladı

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içinde gösterilen Barana gecelerinin bu yılki ilk etkinliği gerçekleştirildi.Balıkesir ve Dursunbey’in kültürünü tüm dünyada sergileyen ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içine alınan...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içinde gösterilen Barana gecelerinin bu yılki ilk etkinliği gerçekleştirildi.
Balıkesir ve Dursunbey’in kültürünü tüm dünyada sergileyen ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içine alınan Barana Geceleri başladı. Bu yıl kurumların ev sahipliği ile devam edecek olan Barana gecelerine ilk ev sahipliğini Dursunbey Belediyesi yaptı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın ev sahipliğinde yapılan 2016-2017 ilk Barana Gecesinde baran ahbapları söyledikleri türküler ile ev sahibini selamladı. Daha sonra kapıda barana ahbapları ile tek tek tokalaşan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan konuklarını gece boyunca ağırladı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan DUFAD Başkanı Halil Erkek, “2016-2017 yılının ilk barana sohbetini bu akşam belediyemiz ev sahipliğinde barana evimizde yapmak nasip oldu. Hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl Barana gecelerimizi ilçemizde hizmet veren kurumlarımız ile gerçekleştireceğiz. Ayrıca Barana gecelerimiz tüm halkımıza da açıktır” dedi.
Konuşmanın ardından barananın yeni sezondaki faaliyetlerini gündeme taşıyan ahbaplar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ile birlikte görüş alışverişinde bulundular. Ahbaplar Barana Kültürünü ilçedeki her kesimden insana tanıtma ve barana gecelerine değişik kesimlerden vatandaşları davet etme kararı da aldılar. Konuşmaların ardından ise barana ahbapları türküler ile barananın açılışını gerçekleştirdi. Türkülerin ardından ise iki genç barana ahbabı ortaya çıkarak barana oyunlarını sergiledi.
Barana Kültürü ile ilgili açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da, “Bilindiği üzere ilçemizi ülkemizde ve uluslararası platformlarda gurur ile temsil eden bir kültürel miras Barana. Biz de bu Kültürel mirasa yerel idare olarak sahip çıkıyoruz. Bu sezonun ilk Barana Gecesi Belediyemiz ev sahipliğinde oldu. Barana ahbapları ile yaptığımız görüşmede Barana üyeleri Barananın halkın tabanına yayılmasını istediklerini belirttiler. Biz de Barana ile ilgili yapılabilecek projeleri arkadaşlar ile paylaştık. İnşallah ilerleyen zamanlarda yapacağımız çeşitli projelerde Barana’yı daha da canlandırmayı planlıyoruz. Ben bizi buraya davet eden DUFAD Başkanımız Sayın Halil Erkek’e ve Barana ahbaplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah 2016-2017 sezonu hayırlara vesile olur” dedi.
Gece yarısına dek süren Barana sohbetleri 15 gün ara ile kış ayları boyunca devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.