Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Donarak hayatını kaybeden sokak müzisyeni için yürekleri ısıtan türküler

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde, iddialara göre donarak yaşamını yitiren evsiz, sokak müzisyeni Doğan, onu tanıyan genç sokak müzisyenleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.Adalar Porsuk Çayı kıyısında bulunan müzisyen heykellerinin...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Donarak hayatını kaybeden sokak müzisyeni için yürekleri ısıtan türküler

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde, iddialara göre donarak yaşamını yitiren evsiz, sokak müzisyeni Doğan, onu tanıyan genç sokak müzisyenleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Adalar Porsuk Çayı kıyısında bulunan müzisyen heykellerinin önünde soğuk havaya rağmen bağlaması ile çaldığı parçalarla hayatını idame ettiren ve kendi durumuna rağmen evsizlere ve sokak çocuklarına yardım eden Doğan isimli sokak müzisyeni geçtiğimiz günlerde iddialara göre, ETİ Park’ta uyuduğu sırada donarak yaşamını yitirdi. O’nu tanıyan ve dertlerini paylaşan gençler, ağabeyleri Doğan için ve sokakta kalan tüm evsizler için bir etkinlik düzenledi. Müzisyen heykellerinin arkasına üzerinde ’Saygı ve özlemle anıyoruz’ yazısı ve Doğan ağabeylerinin fotoğrafının bulunduğu afiş asan gençler, göğüslerinde de evsiz müzisyenin fotoğraflarını taşıdı. Ayrıca yaktıkları ateşin önüne de hayatını kaybeden Doğan’ın fotoğrafını koyan gençler, üzerine de karanfil bıraktı.

Daha sonra açıklama yapan gençler, Doğan ağabeylerinin vefat törenini gerçekleştirmek üzere toplandıklarını belirterek, "Kendi halinde kimseye zararı olmayan, elinde olmasa da paylaşan bir ağabeyimizdi. Bugün burada onu anacağız. Sevdiği şarkılarla, onunla geçirdiğimiz anılarla onu anlata anlata geçireceğiz günü. Eline aldığı bağlamasıyla gün geldi buradan geçen insanları dertlendirdi, gün geldi en önemlisi mutlu etti. Kimi zaman dostluk, kimi zaman da bize arkadaşlık etti. Eti Park’ta sabahladığı günlerden birinde kaybettik Doğan ağabeyimizi. O soğukta, biz de sıcacık evlerimizde yatıyorken dışarıda yatan insanları hiç düşünmedik ve maalesef düşünemedik" şeklinde konuştu.

Öte yandan sokak sanatçıları gençler, yaptıkları açıklama sonrası Doğan ağabeylerinin bağlamasını çalıp, türküler, şarkılar söyledi. Gençlere vatandaşlar da eşlik etti. Soğuk havaya rağmen yapılan etkinlik insanların biraz da olsa içini ısıtırken müzisyen Doğan’ın da kentin unutulmayacak simalarından biri olarak kalacağı da adeta gözler önüne serildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.