Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğaçlama Tiyatro seyirciyle buluşuyor

Adana’da faaliyet gösteren Umut Sahnesi ve Türkiye’nin tanınmış tiyatro topluluklarından İstanbulimpro’nun ortak gerçekleştirdikleri 2 haftalık atölye çalışmasının ardından sergileyecekleri oyun, bugün ve yarın saat 20.00’de Seyhan...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğaçlama Tiyatro seyirciyle buluşuyor
Adana’da faaliyet gösteren Umut Sahnesi ve Türkiye’nin tanınmış tiyatro topluluklarından İstanbulimpro’nun ortak gerçekleştirdikleri 2 haftalık atölye çalışmasının ardından sergileyecekleri oyun, bugün ve yarın saat 20.00’de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak seyirci ile buluşacak.
Dünyanın birçok ülkesinde uzun yıllardır ilgi gören ve Türkiye’de yaklaşık 15 yıldır kendine yer bulabilen doğaçlama tiyatronun bir örneği Adana’da sahneleniyor.
Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Adana’da faaliyet gösteren Umut Sahnesi ve Türkiye’de en bilindik doğaçlama tiyatro topluluklarından biri olan İstanbulimpro’nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri iki haftalık atölye çalışmasının ardından oyun, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde saat 20.00’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak seyirci ile buluşacak.
Önceden bir kurgu olmaksızın sahne performansının anlık olarak oluşturulması ile yapılan doğaçlama tiyatro atölyesinin yürütücülerinden Mahmut Fikirsindi, doğaçlama tiyatronun gösteriden çok katılımcıların temel doğaçlama prensipleri ile günlük hayatlarının kesiştiği yerlerin farkında olmaları olduğunu söyledi.
Katılımcıların ve bu farkındalık sayesinde önceden çalışma ezber vs gerekmeden sahnede doğaçlama bir performans gerçekleştirdiklerini anlatan Fikirsindi, “Kendine inanmak, kendine güvenmek, kendi potansiyelinin farkına varmak, kişiyi var eden, kişinin kendini ifadesini kolaylaştıran başka bir deyişle kendi hikayesini yaşamasına ve anlatmasına yardımcı olan kavramlardır. Kendine güvenen, birlikte eğlenmeyi ve üretmeyi amaçlayan bir ekip olarak sizleri oyunumuza davet ediyoruz” dedi.
Atölye’nin yürütücülerinden Adana’da faaliyet gösteren Umut Sahnesi’nin Genel Sanat Yönetmeni Şahin Kelleci ise çok verimli ve keyifli geçen atölye çalışmalarının bitmesine katılımcıların üzüldüklerini belirterek gösteriyi heyecanla beklediklerini dile getirdi. Doğaçlama tiyatroda oyunların tekrarı olmadığını dile getiren Kelleci, “Doğaçlama Tiyatro’da metin yok, kostüm yok. Her şey o gün ve o anda oluyor ve bitiyor” ifadeleriyle seyircilerin her iki gün de oyunu izleyebileceklerine vurgu yaptı. Bu yıl atölye çalışmalarının ikincisini gerçekleştirdiklerini dile getiren Kelleci, önümüzdeki sezon da yeni atölye çalışmalarını Adana Umut Sahnesi isimli Facebook hesabından duyuracaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.