Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürlüğü 2016 Yaz Etkinlikleri Başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında organize edilen ve sanatı yurtiçinde ve yurt dışına tanıtmak, açılım sağlamak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişim...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında organize edilen ve sanatı yurtiçinde ve yurt dışına tanıtmak, açılım sağlamak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişim amacıyla düzenlenen ulusal, uluslararası festival ve yarışmalar, aynı zamanda ülkemiz tatil anlayışına da farklı bir bakış açısı getirmekte.
MAYIS, TEMMUZ VE EYLÜL AYLARINDA SANATSEVERLERİ MUHTEŞEM ESERLER BEKLİYOR
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; çalışmalarına aylar öncesinden başlanan ulusal ve uluslararası nitelikte altı organizasyon ile Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında opera, bale, operet, modern dans ve çocuk oyunu eserleri, seyircilerle buluşturuluyor.
Mayıs ayında gerçekleştirilecek etkinliklerden ilki, daha ziyade Türkçe eserlere ağırlık verildiği ve Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından sezon içinde kapalı gişe sahnelenen, seyirci tarafından ilgi ile takip edilen gösterilerin sahnelendiği Eskişehir Opera ve Bale Günleri olacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen 6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 3, 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Mayıs ayının ikinci etkinliği ise Mardinli izleyicilerle bir araya gelen, Devlet Opera Balesi etkinliklerinin uzun soluklu bir organizasyona dönüştürmeyi amaçladığı 2. Mardin Opera ve Bale Günleri olacak. Geçen yıl düzenlenmeye başlanan ve güçlenerek devam eden bu etkinlikler, 16-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında ve ücretsiz olarak Mardinlileri bekliyor.
OPERA VE BALE TEMMUZ AYINDA İSTANBULLU VE BODRUMLULARLA BULUŞUYOR
Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, , dünya metropolü İstanbul’un hızla akan günlük yaşamını bir hafta boyunca bambaşka bir atmosfere taşımakta. Altı yıldır, turistlerin de yoğun ilgisini çekerek turizme olan katkısının ve yerli ve yabancı sanatçılar tarafından tarihi mekanlarda icrasının amaçlandığı festival, bu yıl 2-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul, bu tarihler arasında aynı zamanda baleye de doyacak. İki yılda bir yapılan Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali’nin beşincisi 8-13 Temmuz 2016 tarihleri arasında, uluslararası boyutta, genç sanatçıların rekabetine tanıklık edecek. Ülkemizin ilk bale festivali olan ve bu yıl 15-30 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Bodrumluları Karya Prensesi’nin evi Bodrum Kalesi’nde ağırlıyor.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 yazının son uluslararası etkinliği Antalya’da 3-15 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali olacak. 22 yıldır, eserlerinin her sene 2000 yıllık Antik Aspendos Tiyatrosu’nun muhteşem akustiğinde sahnelenen bu festival bir ilke imza atarak Turizmin ve ticaretin kalbi EXPO’da da sahne alıyor.
1851 yılından beri düzenlenen ve ülkeler arası iletişime, diyaloğa, barışa katkısı olan; kültür, tarih, eğitim alanlarında, ülkelerin daha iyi bir dünya kurmak için oluşturdukları projelerin sergilendiği bu uluslararası etkinlik çerçevesinde, 23 Nisan- 30 Ekim tarihleri arasında “Çiçek ve Çocuk” temalı kategoride Devlet Opera ve Balesi de eserler sahneleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.