Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev Projede Sona Gelindi

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak projelerinden biri olan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi için geri sayım başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunun üç boyutlu resmedilerek anlatılacağı...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev Projede Sona Gelindi
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak projelerinden biri olan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi için geri sayım başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunun üç boyutlu resmedilerek anlatılacağı müzenin ihalesi yapılarak sözleşme imzalandı.
Osmangazi Belediyesi tarafından tasarlanan ve dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olma özelliği taşıyan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’nin ihale süreci sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 27 milyon 723 bin lira olan ihaleyi 20 milyon 912 bin lira teklif ile Ankara firması Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişimi kazandı. İhaleyi kazanan firma ile Osmangazi Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi, 15 gün içerisinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapacak. Haziran ayı içerisinde temeli atılacak olan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’nin 700 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın fethini anlatacak olan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’nin 40 metre çaplı dairevi bir yapıda inşa edileceğini, tavanının elipsoit kubbe formunda olacağını kaydetti. Bu yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve tavanına 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacağını vurgulayan Dündar, “Seyirci zeminiyle yan duvarlar arasındaki 3 boyutlu platformda, perspektife uygun olarak değişik boyutlarda, döneme ait mimari ve sanat unsurları yer alacak. Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi, dünyadaki diğer panoramik müzelerin aksine, kubbeli olarak tam panoramik şekilde inşa edilecek. Kubbe içerisine yapılacak olan 3 boyutlu resim, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında olduğu intibaını verecek. 3 boyutlu platformun bitiminde yükselecek olan kubbedeki resim ile müze, ziyaretçileri içine alarak yüzyıllar öncesine götürecek” diye konuştu.
Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’nin, ziyaretçilerine Bursa’nın köklü tarihine yolculuk edebilme imkanı sunacağını ifade eden Başkan Dündar, “Müze aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten cihan devletine doğru giden yolculuğunu ve Bursa’nın fetih anını etkileyici bir şekilde göstermiş olacak. Gerek mimarisi, gerekse konusu ile gelişen turizm potansiyelimize de önemli katkı sağlayacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.