Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi Nöbeti, Demokrasi Şölenine Dönüştü

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından şehir meydanlarındaki demokrasi nöbetleri Karadeniz’de 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında Demokrasi Şölenine dönüştü.Ekşioğlu Vakfı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Rize’nin İkizdere ilçesi...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından şehir meydanlarındaki demokrasi nöbetleri Karadeniz’de 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında Demokrasi Şölenine dönüştü.
Ekşioğlu Vakfı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Rize’nin İkizdere ilçesi Ovit Yaylasında düzenlenen ve 2 gün sürecek ’Demokrasi Şöleni’ başladı. 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında yaylasındaki Demokrasi Şöleni açılışına AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İkizdere Kaymakam’ı Halil İbrahim Kazar, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz Köprüsünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi’nin babası Ekrem, annesi Hayriye Songül Ekşi ile kardeşleri Kübra, Muhammet ve Hüseyin Ekşi ile vatandaşlar katıldı.
Ünlü sunucu Neceti Selvitop’un sunduğu Demokrasi şöleni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Demokrasi Şöleninde Rize İl Müftülüğü tarafından demokrasi şehitleri anısına Kuran-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci’nin de aralarında yer aldığı hafızlar Kuran-ı Kerim okudu.
Demokrasi Şöleni’nde konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden eşkıya grubunun başlattığı şer faaliyetlerinin millet ve devlet tarafından sonlandırılmış olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek "Milletimizin büyük bir millet olduğunu bir kez daha idrak ettik. Büyük Türk milletinin dünyaya verdiği bu mesaj 192 ülkede çok farklı bir yankı buldu. Bu milletin en zor şartlarda neleri başarabileceğini dünya kamuoyu bir kez daha gördü. Bu aziz milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
Demokrasi Şöleni ile ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 15 temmuz tarihinde yaşanan olayın ülkenin ve milletin moralini bozduğunu ancak bugünleri birliktelik içerisinde aşarak ufku açık Türkiye’de kardeşçe yaşayacaklarını söyledi. Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e tepki gösteren Ekşi, "FETÖ denen şeytanın önde gideni ülkeyi bu hale getirdi. Bundan sonra bu tür yapıları görmek istemiyoruz. Bu tür yapılar kontrol altına alınması lazım. Artık başka FETÖ’ler çıkmasın. Biz bundan sonra FETÖ ve benzeri yapılar görmek istemiyoruz" dedi.
Kuran-ı Kerim ziyafeti ve Tasavvuf Müziği dinletisi ile süren etkinliğin ikinci gününde vatandaşlara 50 bin Türk bayrağı ile 20 bin ay yıldızlı tişört dağıtılarak el ele birlik ve beraberlik mesajları verilecek.
Ovit Yaylasındaki Demokrasi Şöleninde Çaykur ise binlerce katılımcıya çay ikramında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.