Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi Uluslararası Troia Festivali’ni iptal ettirdi

Çanakkale’de bu yıl 53’ncüsü yapılması planlanan Uluslararası Troia Festivali, 15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişiminin ardından iptal edildi.Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısı ile bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi Uluslararası Troia Festivali’ni iptal ettirdi
Çanakkale’de bu yıl 53’ncüsü yapılması planlanan Uluslararası Troia Festivali, 15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişiminin ardından iptal edildi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısı ile bu yıl 53’ncüsü yapılması planlanan Uluslararası Troia Festivali’nin iptal edildiğini açıkladı. 1963 yılından bu yana ikinci kez Uluslararası Troia Festivali’nin iptal edildiğini belirten Gökhan, ilk iptalin 12 Eylül 1980 askeri darbesinde olduğunu söyledi. 53’ncü Uluslararası Troia Festivali hazırlıklarının geçtiğimiz yıl başlandığını belirten Gökhan, "Bunları sunmak üzereyken, bu noktada maalesef 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu, farklı bir darbe girişimiydi. Eskiden ordu yönetime el koyar, hep öyle alıştık, iktidar devrilirdi. Bu sefer ordu kendi içindeki ordu mensuplarına, FETÖ’cü olmayan ordu mensuplarına, hükümete ve halka karşı darbe girişiminde bulundu. Sokağa çıkan halkın üzerine ateşler edildi. Çok sayıda şehidimiz var. Yaşananlardan sonra festivale katılacak bazı konuklar gelmekten feragat etti. Dolayısıyla bunları göz önüne aldığımızda ve ülkenin bugün içinde bulunduğu şartlarda sistematik bir festival yapmanın bu yıl için pek anlamı olmadığını düşündük." diye konuştu.
OHAL kararıyla birlikte herhangi bir yasak gelmediğini belirten Gökhan, yaşanan olayların ardından program dışı olarak iki konser verileceğini söyledi. Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek olan konserlerde 13 Ağustos’ta Selda Bağcan ve 20 Ağustos’ta Burhan Öcal sahne alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.