Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova, Yeni Sinemacılar Yetiştirecek

Çukurova Belediyesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle başlatılan Çukurova Film Evi Projesi kapsamında 4-29 Mayıs tarihleri arasında 30 kişi ücretsiz sinema eğitimi alacak.Çukurova Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Belediyesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle başlatılan Çukurova Film Evi Projesi kapsamında 4-29 Mayıs tarihleri arasında 30 kişi ücretsiz sinema eğitimi alacak.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’yle birlikte “Çukurova Sinema Atölyesi” kuracaklarını belirterek, “Çukurova Sinema Atölyesi, 4-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türk edebiyat ve sinema tarihinin en önemli eser ve isimlerine kaynaklık eden Çukurova’da gerçekleştireceğimiz bu atölye ile yeni sinemacılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin değerli akademisyen ve uzmanları, bir sinema filmi yapım sürecinin temel aşamalarını gözeterek ders vereceklerdir. Öğrencilerimiz, Doç. Dr. Okan Armanlı’dan Sinema Tarihi, Yrd. Doç. Dr. Perihan Taş Öz’den Senaryo Yazarlığı, Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’dan Kurgu, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Erverdi’den Türk Sineması’nda ‘Çirkin Kral’ Fenomeni, Öğr. Gör. İbrahim Zengin, Teknisyen Mehmet Tintin ve Ar. Gör. Duygu Atasoy’dan Görüntü Yönetmenliği ve Sinema Dili, Araştırma Görevlisi Duygu Nazlı Akova ve Teknisyen Elif Ertürk’ten Film Çözümlemesi, Teknisyen Ahmet Biliç’ten ise Belgesel Sinema konularında ders alacaklar ve atölye eğitim sürecinin ardından bir belgesel ve bir de kurmaca olmak üzere 2 film çekeceklerdir” şeklinde konuştu.
KATILIM 30 KİŞİYLE SINIRLI
Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’ın danışmanlığında gerçekleşecek Çukurova Kent Film Evi Projesi’nin koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Okan Ormanlı ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Perihan Taş Öz’ün yapacağını anlatan Başkan Soner Çetin, ücretsiz atölyeye katılımın 30 kişiyle sınırlı olduğunu kaydetti. Daha önce başka kentlerde yapılan Kent Film Evi proje deneyimlerinin oldukça olumlu sonuçlar verdiğine vurgu yapan Başkan Çetin, şunları söyledi:
“Daha önce yapılan atölyelere katılan öğrencilerin birçoğu bugün sinema sektöründe profesyonel anlamda çalışmaktadırlar. Kültür-sanat alanında üretilen eserlerin niteliksel ve niceliksel artışını sağlamak adına gerçekleşecek bu atölye, akademi ve belediye işbirliğinin önemli bir örneği olmakla birlikte atölye kapsamında üretilecek filmlerin de bölgenin zengin, kültürel ve toplumsal mirasına katkı sağlayıp gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.”
Çukurova Belediyesi Turhan Selçuk Sanatevi’nde gerçekleşecek atölye için başvuru numarası ise “05302910652” olarak bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.