Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇSM’de ilginç sergi

İlk olarak Almanya’da "2008 Matematik Yılı" için Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bir gezici sergi olan "Matematiğin Gözünden: Imaginary", Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk olarak Almanya’da "2008 Matematik Yılı" için Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bir gezici sergi olan "Matematiğin Gözünden: Imaginary", Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) Ankaralılarla buluştu.
2014 Alman-Türk Bilim yılı kapsamında başlayan işbirliği ile Türk Matematik Derneği ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi girişimiyle Türkiye’ye gelen sergide çeşitli görsellerin, etkileşimli kurulumların, sanal gerçekliklerin, 3 boyutlu objelerin sunumları ve bunların cebirsel geometri ile tekillik teorisi içindeki arka planlarının merak uyandırıcı bir şekilde ve anlaşılabilir düzeyde açıklanmasını içeren bölümler yer alıyor. Sergi Türkiye’nin yanı sıra 60’ı aşkın ülkede 1 milyondan fazla insanla buluşurken, ziyaretçileri sergiyle etkileşim halinde olmaları ve belli başlı yazılımları kullanarak kendi matematiksel çizimlerini yaratmaları için cesaretlendiriyor. İnteraktif öğrenme teknolojilerini kullanarak çoklu zekayı ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren bir deneyim olan Imaginary açık matematik portalı fikir, yazılım, görseller, film ve metinlere ilgi duyan matematikçiler, sanatçılar, tasarımcılar ve yaratıcı işlerle uğraşanların katılımıyla büyümeye devam ediyor.
Koordinatörlüğünü Ayşe Görür’ün yaptığı sergide matematiği çeşitli deneylerle sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Türk Matematik Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Aşkar, “Birçok kişinin hayatını kabusa çeviren matematiğin aslında insanları mutlu ettiğini, insanlara yepyeni deneyimler kazandırdığını göstermek için bu sergide bulunmalıyız. Çocuklarınızın ya da öğrencilerinizin matematikle güçlü bir bağ kurmasını sağlamak istiyorsanız bu sergiye mutlaka gelmelisiniz” diye konuştu.
Dokunmatik ekranda deneyimlenen programların ücretsiz olarak indirilebildiği sergi, 14 Kasım’a kadar ÇSM’de görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.