Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk İstismarına Karşı Canlı Sergi

Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Tuğba Çelebi’nin düzenlediği “Dünyaya birazda bu gözle bak” performans sanatı sergisi izleyiciler ile buluştu.Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Tuğba Çelebi’nin düzenlediği “Dünyaya birazda bu gözle bak” performans sanatı sergisi izleyiciler ile buluştu.
Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Tuğba Çelebi tarafından Malik Aksel Sergi Salonu’nda "Dünyaya birazda bu gözle bak” performans sanatı sergisi düzenlendi. Doktora çalışması kapsamında sergi düzenlediğiniç belirten Çelebi, “Türkiye ve çoğu yerde yapılan bir sanat ancak bu şekilde çocuk temasıyla 11 performansı bir araya getirerek bir üniversite çatısı altında bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. En azından bir farkındalık yaratabilmek, çocukların gözünden dünyanın nasıl olduğu, onların yaşama nasıl baktığı ve yaşanılanların onlara nasıl tesir ettiğini performans sanatının çağrıcı yönünü kullanarak izleyenlere sunmak istedik” dedi.
11 farklı temayı kullanarak özellikle mülteci çocuk, çocuk istismarı, bastırılan çocuklar, dilendirilen çocuklar, teknoloji bağımlısı olan çocuklar, obezite ile mücadele veren çocuklar, sınavlardan korkan çocuklar, hepsi ile ilgili seyirciye ışık tutmak istediğine vurgu yapan Çelebi, “Alışılagelmiş haberleri birde nefes nefese canlı bir şekilde onların karşısına çıkararak değişik bir şey yaptığımızı umut ediyorum. Şuan itibarı ile ilk burada yapıldı. Çocuklarımızı daha iyi ve daha güzel yetiştirdiğimizde dünyanın daha güzel olacağını düşünüyorum. Biraz çocukların gözünden dünyaya bakmayı herkese tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
Sergide oyuncular, çocuk istismarı, çocuk gelin, teknoloji bağımlığı, obezite gibi konuları işlediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.