Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Gelişiminde Söz Dr. Obengül Ejder’in, ‘’Anne Büyüyorum Bana Yardım ET’’

İlk kitabı ‘’Anne Büyüyorum Bana Yardım Et’’i okuyucularla buluşturan Dr. Obengül Ejder, kitabında çocukların psikolojik ve cinsel gelişimlerine dair edindiği tecrübelere yer verdi.Aile ve evlilik terapistliği, çocuk ve ergen danışmanlığı,...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk kitabı ‘’Anne Büyüyorum Bana Yardım Et’’i okuyucularla buluşturan Dr. Obengül Ejder, kitabında çocukların psikolojik ve cinsel gelişimlerine dair edindiği tecrübelere yer verdi.
Aile ve evlilik terapistliği, çocuk ve ergen danışmanlığı, madde bağımlılığı danışmanlığı gibi alanlarda hizmet veren Dr. Obengül Ejder20 yıllık meslek yaşamında edindiği deneyimlerden çocukların cinsel ve psikolojik gelişimleri ile ilgili bölümleri kitaplaştırdı. Zorlu Center’da gerçekleştirdiği imza gününde ilk kitabı olan ‘’Anne Büyüyorum Bana Yardım Et’’in çıkış tarihinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Dr. Obengül Ejder, bu kitabı çocuklara ithaf ettiğini dile getirdi.
‘’ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK VE CİNSEL GELİŞİMLERİYLE İLGİLİ SORUNLARA DEĞİNDİM’’
Çocukların kişilik yapılanmasının daha çok 0-7 yaş arasında oluştuğunu dile getiren Dr. Obengül Ejder, ‘’Bu dönemde aile içinde, toplum içinde yaşanan her türlü travma çocukları etkiler. Ben de bu sebeple çocukların gelişim döneminde karşılaşabilecekleri psikolojik ve cinsel gelişim sorunlarına çözüm yollarını anlattım. Çocukların ergenlik döneminin sonuna kadar yaşabilecekleri sorunlara da kitabımda yer verdim. Çocuklarda parmak emme, tırnak yeme, üzerine tuvaletini kaçırma gibi gelişim problemleri olduğu gibi özellikle ergenlik itibariyle cinsel gelişimle alakalı sorunlar da ortaya çıkıyor. Ben, çocuklara 3 yaşından itibaren cinsel eğitim konusunda bilgi verilmesinin altını özellikle çizmek istedim. Anne babanın çocuğun cinsellikle ilgili sorduğu sorulara nasıl yanıt vermesi gerektiğine de değindim’’ diye konuştu.
‘’KİTABIMDA YAŞANMIŞ OLAYLARA DA YER VERDİM’’
Son zamanlarda çocuk istismarı ile ilgili haberlerin medyada fazlaca yer aldığını belirten Dr. Obengül Ejder, ‘’20 yıllık hekimim ve meslek hayatım boyunca çocukların maruz kaldığı istismar, tecavüz, taciz gibi durumlarla sürekli karşılaştım. Çocukların karşılaştığı her türlü ihmal ve istismarı, anne ve babaların bu konuda neler yapabileceğini kitabımda anlatmaya çalıştım. Bununla birlikte çocukların özellikle ergenlik dönemlerindeki cinsel gelişimlerinde nasıl davranılması gerektiğine de değindim. Sıkıcı olmaması adına kitapta resimler kullandık. Ayrıca 20 yıl boyuca karşılaştığım vaka örneklerine elbette etik ilkeler çerçevesinde, isimleri kullanmadan ve olayları biraz değiştirerek yer verdim. Çünkü insanlar yaşanmış olaylardan daha fazla ders çıkarabiliyorlar. Ben elimden geldiğince bunları bir araya getirdim, bundan sonrası okuyucuya kalmış’’ diyerek sözlerini noktaladı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’NDEN DESTEK
’’Anne Büyüyorum Bana Yardım Et’’ kitabına Nişantaşı Üniversitesi’nden de destek geldi. Düzenlenen imza günü etkinliğine katılan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal ve öğrenciler kitaplarını Dr. Obengül Ejder’e imzalattı. Özellikle bu tür konularda çalışan doktorlara ve yazarlara destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Levent Uysal, ‘’Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak bu konuda gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Bu etkinlik çocuk gelişimi bölümümüzü kapsıyordu. Bu tür çalışmaları üniversitedeki arkadaşlarımıza aktarmak üniversitemiz için çok değerli’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.