Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cite Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nin 2017 yılı konuk sanatçıları belli oldu

İKSV’nin düzenlediği Cite Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nin 2017 yılı konuk sanatçıları belli oldu. Atölyenin bu yılki misafir sanatçılarının Fatma Bucak, Tunca, Sena Başöz ve Civan Özkanoğlu olarak belirlendiği bildirildi.İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İKSV’nin düzenlediği Cite Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nin 2017 yılı konuk sanatçıları belli oldu. Atölyenin bu yılki misafir sanatçılarının Fatma Bucak, Tunca, Sena Başöz ve Civan Özkanoğlu olarak belirlendiği bildirildi.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 2009 yılından bu yana, Türkiye’den farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara Paris sanat kurumlarından Cite Internationale des Arts’da üçer aylık dönemlerde yaşama ve çalışma imkanı sunan Türkiye Atölyesi’ni düzenliyor. 2029 yılına dek kiralanan atölyenin bu yılki misafir sanatçıları Fatma Bucak, Tunca, Sena Başöz ve Civan Özkanoğlu olarak belirlendi. 2017 yılı Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemlerinde Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’ndeki misafir sanatçı programına katılacak sanatçılar, Aslı Çavuşoğlu, Bige Örer, Çelenk Bafra, Deniz Ova, Özer Dicle, Rüçhan Şahinoğlu ve Zeynep Öz’den oluşan Seçici Kurul tarafından belirlendi.
Başladığı 2009 yılından bu yana Türkiye’den 27 sanatçıyı misafir eden Cite Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim yapma fırsatı sunuyor. Farklı coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda Almanya’nın 20, İsviçre’nin 19, Çin’in 16, Japonya’nın 13, İran’ın 4 atölyesi bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.