Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cin Kule’de restorasyon çalışmalarında sona gelindi

Hatay’ın Payas ilçesinde 1577 yıllarında Osmanlı döneminde yapılan tarihi Cin Kule’de restorasyon çalışmalarının sonuna gelindi.Sahile hakim bir noktada bulunan tarihi yapıt alanını ziyaret eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ceneviz...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cin Kule’de restorasyon çalışmalarında sona gelindi

Hatay’ın Payas ilçesinde 1577 yıllarında Osmanlı döneminde yapılan tarihi Cin Kule’de restorasyon çalışmalarının sonuna gelindi.

Sahile hakim bir noktada bulunan tarihi yapıt alanını ziyaret eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ceneviz Kalesi Cin Kule’nin restorasyon çalışmaları yakın zamanda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Altan, “Ecdadımızın yüzyıllar önce buraları şehir haline getirerek yaşadıkları, bizlere miras olarak bıraktıkları bu tarihi eserleri korumak için hepimiz sahiplenmeliyiz” dedi.

Cin Kule’nin tarihi bilgi ve belgelerde 1570’li yıllarda Payas’ta bir Osmanlı şehri oluşturmak için kurulan kale ve külliyenin son halkasını oluşturduğu, şehri korumak için denizden gelebilecek her türlü düşman gemilerinin taarruzuna karşı koymak ve gözetleme maksadıyla yapılarak kullanıldığı sanılıyor. Cin Kule adıyla tanınan yapıdaki "Cin" kelimesinin Cenevizlilerden geldiği iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.