Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cihan Aktaş “Şehir Tutulması” Konferansında Konuştu

Gazeteci-Yazar Cihan Aktaş, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) “Şehir Tutulması” konferansında konuştu. Aktaş, konferans öncesi MEDEM’in Tezhip Sergisi’nin açılışını yaptı.Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazeteci-Yazar Cihan Aktaş, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) “Şehir Tutulması” konferansında konuştu. Aktaş, konferans öncesi MEDEM’in Tezhip Sergisi’nin açılışını yaptı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Tezhip Resim Sergisi’nin açılışı Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Konferans için üniversitede bulunan Gazeteci-Yazar Cihan Aktaş da beraberindekiler ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen Aktaş, gazetecilere ilk kez Zonguldak’a geldiğini anlattı. Aktaş, “Üniversite hakkında pek fazla bilgim yoktu. Tanımak yetmiyor, kütüphaneleri, salonları, özellikle konuk evi çok özenli. Sergi de sürpriz oldu. Tezhip çok zordur. Biz tezhipte geçmiş yıllarda çok zirveye çıkmışız. Deneyimli başarılar elde etmişiz” diye konuştu.
MEDEM’de görevli Öğretim Görevlisi Merve Öztürk de kurs hakkında bilgiler aktardı. Öte yandan, 16 kursiyerin hazırladığı Tezhip Sergisi, yaklaşık bir hafta kadar sürecek.
AKTAŞ, ŞEHİRCİLİĞİ ANLATTI
Tezhip Sergisi’nin ardından “Şehir Tutulması” konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Cihan Aktaş, şehircilik konusundaki gelişmeleri anlattı. Aktaş, insanların kültürlerini yaşadıkları mekanlara yansıttıklarını söyledi. Küçük yaşta depremi yaşadığını hatırlatan Aktaş, depremin değil binaların öldürdüğünü söyledi. Mimarlık mesleğini seçmesinde de bunun etkili olduğunun altını çizen Cihan Aktaş, “Şehir Tutulması” kitabından bölümler aktardı.
Yazarlık mesleğini aşkla yaptığını ifade eden Aktaş, geçmişten günümüze yazarlık mesleğinin durumu hakkında da bilgi verdi. Konferans, Gazeteci-Yazar Cihan Aktaş’a plaket verilmesi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.