Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de kış konserine yoğun ilgi

Bu sene 22. yılını kutlayan Çeşme Kültür ve Sanat Derneği, gelenekselleşen konserlerinden birisini daha Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.Çok sayıda davetlinin izlediği konsere Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme’de kış konserine yoğun ilgi

Bu sene 22. yılını kutlayan Çeşme Kültür ve Sanat Derneği, gelenekselleşen konserlerinden birisini daha Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Çok sayıda davetlinin izlediği konsere Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Osman Uysal, Çeşme Halk Eğitim TSM korosu şefi Leyla Yetkinoğlu Ildır, Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy,İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Korosu şefi Işık Başel ve sanatseverler katıldı.

Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Arda Gönül, ülkenin üzerinde dolaşan kara bulutlardan kurtulmanın tek yolunun sanattan geçtiğini vurguladı. Sanat etkinliklerinin düzenlenmesi ve yaşaması için sponsor firmaların yaptığı desteğin çok önemli olduğunu söyleyen Gönül, Çeşme Belediyesi’ne yaptıkları katkıdaan dolayı çok teşekkür etti.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan konseri, TRT İzmir Radyosu Ses Sanatçısı Süleyman Saral yönetirken, sazlarda TRT İzmir Radyosu ekibi yer aldı. Konsere rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Nevcivan Bahat Attilla’nın yerine sunucuk görevini Tuba Buldan gerçekleştirdi. Konserin 1. bölümünde Hüseyni faslı ve Uşşak şarkılar, 2. bölümde ise Nihavend, Bayati Araban, Karcığar şarkılar icra edildi. Yaklaşık 3 saat süren ve ilgiyle izlenen program davetlilerden tam not aldı.

Türkiye’deki en önemli amatör Türk Sanat Müziği koroları arasında olan Çeşme Kültür ve Sanat Derneği korosunun konuk sanatçısı ise TRT İzmir Radyosu Ses Sanaçısı Lale Mumcu Başel oldu. Başel, gösterdiği performans ile Çeşmeli sanatseverleri adeta büyüledi. Seslendirdiği 8 şarkının ardından, Dernek Başkanı Arda Gönül’ün istediğini kırmayarak , Emel Sayın taklidi yapan sanatçı, konuklara keyifli anlar yaşattı.

Konser sonrası, Konuk sanatçı Lale Mumcu Başel’e çiçeğini, Çeşme Belediye Başkan yardımcısı Şakir Karadede verdi. Kültür Sanat Derneği Başkan yardımcısı Ramazan Saatli, çiçeğini, sazlar adına, maestro Saz- Keman sanatçısı Yener Elmas’a verdi. Şef Süleyman Saral’a çiçeğini ise Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara verdi.

Kaymakam Hacı Mehmet Kara konser sonrasında kısa bir konuşma yaparak son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Kara, konuşmasında, “Milli birliğimiz ve beraberliğimize kasteden bu düşmanlar yılbaşında İstanbul’da eğlenmek isteyen insanlarımızı öldürdüler. İzmir’de ise adliye önünde bekleyen bir polis memurumuzu şehit ettiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Sanat, bir milletin hayat damarıdır. Bu terör örgütlerinin de amacı bizim hayat damarlarımızı kopartmaktır. Bizlere ‘sokağa çıkmayın, konsere gitmeyin’ diyen terör örgütlerinin, hedeflerine ulaşamayacağını, bu tür organizsayonlarla en güzel cevabın verildiğini belirtmek istiyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.