Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme müzelerinde ziyaretçi artışı

Alaçatı Ot Festivali ve Urla Enginar Festivali, Çeşme bölgesinde ve yarımadada ziyaretçi patlaması yaşatırken, Çeşme Kalesi içindeki müzelere de olumlu etkisi oldu.6-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Alaçatı Ot Festivali, Çeşme’ye...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme müzelerinde ziyaretçi artışı

Alaçatı Ot Festivali ve Urla Enginar Festivali, Çeşme bölgesinde ve yarımadada ziyaretçi patlaması yaşatırken, Çeşme Kalesi içindeki müzelere de olumlu etkisi oldu.

6-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Alaçatı Ot Festivali, Çeşme’ye 4 günde 200 bin ziyaretçi çekerken, festival boyunca Çeşme Kalesi içindeki müzeleri 8 bin kişi gezdi. Nisan ayının sonunda gerçekleştirilen Urla Enginar Festivali de Çeşme’ye çok sayıda tur şirketinin gelmesini sağladı. Tur şirketleri ile gelen ziyaretçilerin de ilk ziyaret ettikleri yer Çeşme Kalesi ve kale içindeki müzeler oldu. Alınan bilgiye göre, sadece nisan ayında 14 bin 280 ziyaretçi, Çeşme Kalesi’ni ve müzeleri gezdi. 2017 yılının ilk 4 ayındaki Çeşme müzeleri ziyaretçi sayısı ise 20 bin 372 kişi olarak gerçekleşti. 2016 yılındaki ilk 4 aya göre bu yıl 5 bin kişilik bir artış yaşandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.