Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Celcus Kütüphanesi’nde Sihirli Flüt Dinletisi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından bu yıl 30.’su düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’nin adresi bir kez daha Efes Antik Kenti oldu. Sihirli Flüt Mercelli ve Piyanist Ramin Bahrami, Celsus Kütüphanesi’nin muhteşem...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Celcus Kütüphanesi’nde Sihirli Flüt Dinletisi
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından bu yıl 30.’su düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’nin adresi bir kez daha Efes Antik Kenti oldu. Sihirli Flüt Mercelli ve Piyanist Ramin Bahrami, Celsus Kütüphanesi’nin muhteşem atmosferinde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
30. Uluslararası İzmir Festivali’nde İtalyan Virtüözü Massima Mercelli ve Piyanist Ramin Bahrami, Celsus Kütüphanesi’nin büyülü atmosferinde dünyaca ünlü Alman besteci ve müzisyen Bach’ın notalarına ses verdi. Müzik tarihinin en eski enstrümanlarından biri olan flütü adeta konuşturan İtalyan Virtüözü Massima Mercelli, kendisi gibi büyük Bach hayranı olan müzisyen arkadaşı piyanist Ramin Bahrami ile birlikte Celsus Kütüphanesi’nde sahne aldı. İkili, Bach’ın flüt ve klavsen için yazdığı eserlerini birlikte seslendirdi. Konseri İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacı Başı Sarper başta olmak üzere çok sayıda müzik sever izledi.
"OLAĞANÜSTÜ İKİ SANATÇI"
Uluslararası İzmir Festivali’nin 30 yıldır antik kentlerde tarihin otantik dokusunun sanatla canlandırılarak izleyicisine ulaştığını belirten Sarper, “Dünyanın en önemli sanatçılarını en ünlü sanat topluluklarını kentimizle buluşturuyor ve ülkemizin tanıtımını da en iyi biçimde üstleniyor. Bu akşam burada bu büyülü ortamda gerçekten böyle olağanüstü iki sanatçıyı izlemek ve dinlemenin çok büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum” dedi.
"EFES BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Bu tür önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Efes Antik Kentinin bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Sarper, “Efes bizim için çok önemli. Çünkü bundan 30 yıl önce ilk kez böyle bir konserler dizisi için açıldı. Çok değerli sanatçıların burada yer alması sanatla tarihin canlanmasıyla sonuçlandı. Sanat gerçekten yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bence insanlar bu etkinliklerde kendilerini farklı bir dünyada, özgür bir dünyada, çok olumlu bir dünya da hissediyorlar. Bu da çok önelidir, bütün sorumluluklardan uzaklaşıyorlar. Barış sevgi dolu bir dünya içinde böyle bir festivali gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.