Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatışmalar Nedeniyle Tahrip Olan Sur’daki Tarihi Eserler Restore Ediliyor

Diyarbakır’da, 2 Aralık 2015’ten 17 Mart 2016 tarihine kadar devam eden çatışmalarda tahrip olan Sur ilçesindeki yaklaşık 10 tarihi yapının restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.Konuyla ilgili İHA...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, 2 Aralık 2015’ten 17 Mart 2016 tarihine kadar devam eden çatışmalarda tahrip olan Sur ilçesindeki yaklaşık 10 tarihi yapının restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, genel müdürlüklerinin talimatıyla Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak terörden etkilenen alanlardaki çalışmaları başlattıklarını söyledi. Tarihi Ulu Cami’de dün itibariyle yoğun bir şekilde çalışmalara başlandığını kaydeden Evsen, "Orada da az bir şey de olsa, özellikle çatı kısmında mermilerden dolayı zarar oluşmuştu. Onunla ilgili de gerekli çalışmalara başladık. Özellikle bizim sembol değerlerimizden biri olan Fatih Paşa Cami (Kurşunlu cami) terör saldırılarından dolayı çok tahribat görmüştü. Onunla ilgili proje çalışmaları, ihale çalışmaları, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yine Arap Şeyh Cami zarar görmüştü, Hasırlı Mescidi çok zarar görmüştü. Ermeni Katolik Kiliseleri zarar gördü. Diyarbakır’ın en güzel eserlerinden biri olan Dört Ayaklı Minare ve hemen yanı başındaki Şeyh Matar Cami de zarar görmüştü. Yaklaşık 10 eserimiz terör olaylarından dolayı ciddi zarar gördü. Bununla ilgili birçoğunun projesi hazır. Belki bazılarında yeni bir proje yapma imkanımız olacak ya da proje revizyonlarına gidip restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz. Güvenlik ile ilgili bir problem olmazsa alan arama tarama temizlik çalışmaları devam ediyor, onlar biterse inşallah en kısa zamanda bu çalışmaları başlatacağız. Hem Diyarbakır hem Mardin hem Bingöl illerimizde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu konu ile ilgili herhangi bir problemimiz yok, herhangi bir ödeme sıkıntımız yok" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.