Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Oratoryosu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı

Çanakkale şehitlerine ithafen hazırlanan Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelendi.Oratoryo, saygı duruşun ve tüm sanatçı ve dinleyicilerin katılımıyla İstiklal...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Oratoryosu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı

Çanakkale şehitlerine ithafen hazırlanan Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelendi.

Oratoryo, saygı duruşun ve tüm sanatçı ve dinleyicilerin katılımıyla İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle başladı.“Savaşın Tasviri”, “Çanakkale Türküsü”, “Atatürk’ün Söylemleri”, “Duaya Davet” ve “Dua” olmak üzere beş bölümden oluşan oratoryo Çanakkale Zaferi’nin duygusunu sahneye taşıdı. Oratoryo, projenin yönetmeni ve orkestra şefi Çetin Işıközlü’nün, Mehmet Âkif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirinden aldığı ilhamla bestelendi. CRR Senfoni Orkestrası ve İstanbul Senfoni Korosu’nun sahne aldığı geceye soprano Mine Kurtoğlu, mezzosoprano Aylin Ateş, tenor Bülent Külekçi ve ünlü bas Tuncay Kurtoğlu solist olarak katıldı.

Oyuncu Şükrü Türen ise Atatürk’ün söylemleri bölümünde “Çanakkale Kahramanlarına Ölmeyi Emrediş”, “Conkbayırı Tasviri”, “Bomba Sırtı Vakası” ve “Anzaklar Üzerine” metinleri ile Necmettin Halil Onay’a ait Dur Yolcu şiirini seslendirdi. Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu son bölüm olan “Dua”nın ardından büyük alkışlarla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.