Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Camiler Şehrinden Gelip, Yeşil Cami’ye Hayran Kaldı

İstanbul-Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 28 yıldır yapımı devam eden Eynesil Yeşil Cami için “Bu yüz yılın en önemli eserlerinden bir tanesidir” dedi.Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bir dizi ziyaretler için geldiği...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Camiler Şehrinden Gelip, Yeşil Cami’ye Hayran Kaldı
İstanbul-Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 28 yıldır yapımı devam eden Eynesil Yeşil Cami için “Bu yüz yılın en önemli eserlerinden bir tanesidir” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bir dizi ziyaretler için geldiği Eynesil’de yapımı 28 yıldır devam eden Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Yeşil Cami’ye hayran kaldı..
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan Eynesil Yeşil Cami’de namaz kılan Başkan Hilmi Türkmen, “Eynesil Yeşil Cami bu yüzyılın en önemli eserlerinden bir tanesidir. Camilerimiz bir medeniyetin temsilcisi bir mühürdür adeta. Üsküdar da bir camiler şehridir ama Eynesil’de bu kadar muazzam bir sanat eserinin, bir caminin inşa ediliyor olması da hakikaten Eynesil’in, Giresun’un ve Karadeniz’in tarihi açısından çok önemlidir. Bu camiyi ve bu camiyi yapanları bu millet hiçbir zaman unutmayacaktır. Biz bu gün nasıl ki ecdadımızın eserleriyle gurur duyup onlarla övünüyorsak, gelecek nesillerimizde bu şaheserle övünecektir. İnsanlar eserleriyle anılır, Eynesil’deki Yeşil Cami de o altın sayfadaki yerini alacaktır” dedi.
Başkan Hilmi Türkmen’e Eynesil ziyaretinde, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Giresun İl Koordinatörü Ramazan Öztürk ile birlikte Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu eşlik ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.