Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSMEK’ten Sınır Ötesi Eğitim Harekatı

Bursalılara 11 yıldır sanat ve meslek eğitimleri veren BUSMEK, ülke sınırlarını aşarak kurslarını Arnavutluk’a taşıdı. Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte ebru, tezhip ve hüsn-i hat branşlarında açılan kurslara Arnavutluk halkı büyük...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUSMEK’ten Sınır Ötesi Eğitim Harekatı
Bursalılara 11 yıldır sanat ve meslek eğitimleri veren BUSMEK, ülke sınırlarını aşarak kurslarını Arnavutluk’a taşıdı. Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte ebru, tezhip ve hüsn-i hat branşlarında açılan kurslara Arnavutluk halkı büyük ilgi gösteriyor.
Yetişkin eğitimi alanında tüm dünyanın yakından takip ettiği ve eğitim modeli pek çok ülke tarafından örnek alınan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü, sanatını tanıtmak ve Türkiye’nin diğer ülkeler ile dostluğunu geliştirmek gibi amaçlarda yola çıkan Yunus Emre Enstitüsü, İşkodra şehrinde BUSMEK ile ortaklaşa açtığı kurslarda 100 öğrenciye hat, tezhip ve ebru dersleri vermeye başladı. Haziran sonuna kadar devam edecek eğitimler, yeni eğitim döneminde farklı branşlarla devam edecek.
İşkodra Yunus Emre Enstitüsü ve BUSMEK iş birliğiyle yapılan Türk el sanatları kursları açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse; “Balkan milletleri ile yüzyıllarca beraber yaşadık fakat tarihin bazı dönemlerinde bu birliktelik zaman zaman kesintilere uğradı. 2000’li yıllarla beraberlik ve samimi ilişkiler daha da güçlendi. Bu samimi ilişkilerin temelini bizleri bağlayan ortak değerler ve gelenekler oluşturur” dedi.
BUSMEK heyeti, Arnavutluk’un başşehri olan Tiran’a da giderek, Büyükelçi Hidayet Bayraktar’ı makamında ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, BUSMEK proje Yöneticisi Eyüp Arda, Yunus Emre Enstitüsü İşkodra Müdürü Ömer Osman Demirbaş ve Yunus Emre Enstitüsü Tiran Müdürü Salih Gültekin Büyükelçi Bayraktar’a Arnavutluk’ta başlayan eğitimler hakkında bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.