Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursafotofest’in konuğu Meksikalı ve Belçikalı sanatçılar

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), sanatçı söyleşileri, seminerler, portfolyo değerlendirmeleri ve fotoğraf sergileriyle devam ediyor.Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve BUFSAD iş birliğiyle bu sene ‘Çarşılar&Alışveriş’...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursafotofest’in konuğu Meksikalı ve Belçikalı sanatçılar

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), sanatçı söyleşileri, seminerler, portfolyo değerlendirmeleri ve fotoğraf sergileriyle devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve BUFSAD iş birliğiyle bu sene ‘Çarşılar&Alışveriş’ konusuyla yapılan 7. BursaFotoFest, dolu dolu programlarıyla fotoğraf tutkunlarını usta isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Merinos AKKM Fuar Alanı seminer salonunda Mert Gündoğdu tarafından ‘Canon teknolojileri’ semineri verildi. Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’ndaki Sanatçı söyleşilerinin konuğu ise Meksikalı fotoğraf sanatçısı Rodrigo Cruz oldu. Kendisinin ağırlıklı olarak belgeseller hazırlayan fotoğrafçı olduğunu belirten Cruz, “İnsan hakları ve çevre meseleleri ağırlıklı çalışıyorum. Bursa’da Peru’daki Amazon ormanları içerisinde yer alan maden ocaklarının durumunu ve madencilerin çalışma koşullarını anlatacağım. Meksika’da da madencilik yeni yeni gelişiyor. Bu çalışmayla Meksika hükümetinin madencilikle ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek istedim” dedi.

Amazon ormanları içerisindeki maden ocaklarında yaptığı fotoğraf çalışmalarını paylaşan Cruz, karşılaştığı sıkıntıları ve yaşam hikayelerini anlattı.

Sanatçı söyleşisinin diğer konuğu ise Belçika’dan Tim Dirven oldu. Kendisinin nasıl fotoğrafçı olduğunu ve ‘Karkas’ isimli kitabının hikayesini anlatan Dirven, fotoğrafla 16 yaşında babasının kendisine hediye ettiği fotoğraf makinesi sayesinde tanıştığını söyledi. Daha sonra fotoğrafçılık okuluna yazıldığını ve arkadaşıyla yaptığı Kosova seyahati sonrası muhabir fotoğrafçısı olmaya karar verdiğini belirten Dirven, “Sovyetlerin çökmeye başlamasıyla Balkanlar açılmaya başlamıştı. Çok sayıda konu önümüze serildi. Birçok ülkeyi gezdim. O günden beri yaklaşık 14 senedir gazetelerle çalışıyorum. En sonunda yaptığım çalışmaları bir araya getirmeye karar verdim. Ortak noktalarını aradım. Birçoğuna ‘Karkas’ notunu düşmüşüm. Karkas, Felemenkçede iskelet anlamına geliyor. İskelet bizi dik tutan, bir hikayesi olan, tarihi birçok şeye tanıklık eden yapıdır. Karkas ile bağlantısı olan fotoğrafları toplayarak kitabımı hazırladım. Yaklaşık 25 seneme bu kitapta yer verdim” diye konuştu.

Kitapta yer alan fotoğraflarını gösteren Dirven, ABD’den başlayıp Avrupa, Balkanlar, Uzak Doğu ve Afrika’ya devam eden fotoğraf serisinin hikayelerini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.