Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursa’da yaz’ ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘yaz’ kategorisinde ödüller sahiplerini buldu.‘Bursa’da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ‘yaz’ kategorisinin...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursa’da yaz’ ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘yaz’ kategorisinde ödüller sahiplerini buldu.

‘Bursa’da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ‘yaz’ kategorisinin ödülleri Merinos AKKM Tekstil ve Sanayi Müzesi’nde yapılan törenle sahiplerine verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık’ın da katıldığı törende, birincilik ödülü ‘Kültürpark ve Çocuk’ adlı fotoğrafla Özgür Konur’un oldu. Caner Başer’in ‘Eller’ adlı fotoğrafıyla ikincilik ve Mustafa Serdar Taşkın’ın da ‘Konser’ isimli fotoğrafı ile üçüncülük ödüllerini aldığı yarışmada Adnan Dönmez, Berna İkiz ve Yılmaz Dinçer de mansiyon ödülü aldı.

Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Bursa’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya değer verdiğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin BUFSAD ile gerçekleştirdiği ‘Bursa’da Zaman’ fotoğraf yarışması, Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere yola çıktı. Bursa’da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluşan yarışmamızda amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları dört mevsimin şehrimize yansımalarını ölümsüzleştiriyorlar” diye konuştu.

Yarışmaya Bursa’nın yanı sıra farklı şehirlerden fotoğrafçıların da katıldığını söyleyen Karlık, “Alanında uzman jüri tarafından değerlendirilen yarışmamıza Bursa’da yaşayanların yanında Türkiye’nin diğer illerinden de iştirakler olması, Bursa’nın farklı gözlere neler ifade ettiğini de gözler önüne seriyor. Yarışmamızın bu yılki yaz kategorisine 144 fotoğrafçı 503 fotoğrafla katıldı. Yarışmada 26 fotoğraf ise sergilemeye değer görüldü” dedi.

Birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödüllerine de 500’er TL para ödülü verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.