Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Tarihi Eserleri Korumanın 70. Yılı Sempozyum İle Ele Alınacak

Eski Eserleri Sevenler Kurumu, kuruluşunun 70. yıldönümünde kurucu başkanı Kazım Baykal’ı bir sempozyum ile yad edecek.Ördekli Kültür Merkezi’nde 4 Haziran günü yapılacak sempozyumda, tarihi eserleri korumanın Bursa’daki ilk uygulamalarını...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Eserleri Sevenler Kurumu, kuruluşunun 70. yıldönümünde kurucu başkanı Kazım Baykal’ı bir sempozyum ile yad edecek.
Ördekli Kültür Merkezi’nde 4 Haziran günü yapılacak sempozyumda, tarihi eserleri korumanın Bursa’daki ilk uygulamalarını yapan BEESK’in şehre yaptığı hizmetler anlatılacak. Sempozyum ile kurumun yaptığı hizmetler de kamuoyuna anlatılacak. Ayrıca gelecekteki yeni hizmet anlayışına ışık tutulacak. Akademisyenler ve verilen hizmetleri bilen Bursalıların iştirakiyle yapılacak bu organizasyon ile kurumun kurulduğu günden bu yana Bursa’nın doğal ve tarihi çevresine yaptığı katkılara ait bilgiler paylaşılacak.
KAZIM BAYKAL’IN ESERLERİ SERGİLENECEK
Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mimar Zafer Ünver’in açılış konuşmasını yapacağı sempozyumda, Kazım Baykal’ın eserleri, kurum tarafından yayınlanan, ancak mevcudu kalmamış kitapların sergilenmesi, eski-yeni fotoğrafların açıklamalı olarak sergilenmesi, kurum onarımlarında çizilen projeler sergilenecek. Bilhassa Süleyman Çelebi Türbesi’nin restorasyonu için düzenlenen ulusal çapta mimari proje yarışmasına katılan eserler de sergide yer alacak. Ayrıca “Kazım Baykal’ın İzinde” adıyla düzenlenecek gezi ile Süleyman Çelebi Türbesi ve Irgandi Köprü başta olmak üzere koruma çalışması yapılmış alanlar ziyaret edilecek.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılacağı sempozyumda, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyesi araştırmacı Erhan Yıldızalp ve Kurum Başkanı Zafer Ünver konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyumu Mimar Mithat Kırayoğlu yönetecek.
Kazım Baykal’ın şahsiyetinde gelişme imkanı bulan kurumun, büyüyen sanayii, artan nüfusuyla birlikte Bursa’nın bozulan doğal ve tarihi çevresinin yeniden kazanılması maksadıyla yapacağı çalışmalar da sempozyumda ele alınacak. Ördekli Kültür Merkezi’nde 4 Haziran tarihinde öğleden sonra yapılacak sempozyuma Bursa’nın kültürel mirasına ilgi duyan bütün vatandaşlar davet edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.