Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ‘Sokak Oyunları’ Nostaljisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılışını yaptığı ‘10. Bursa Sokak Oyunları...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da ‘Sokak Oyunları’ Nostaljisi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılışını yaptığı ‘10. Bursa Sokak Oyunları Şenliği’, Pınarbaşı Parkı’nda renkli anlara imza attı. Altepe, Pınarbaşı Parkı’nda renkli görüntülere sahne olan şenlikte yaptığı konuşmada, bugün yerini bilgisayar oyunlarına bırakan sokak oyunlarının değerini hatırlatarak, “Bizler sokak oyunlarıyla büyüdük. Sokak oyunları kültürünü bizzat yaşadık, her oyunu oynadık, ip çevirdik, yakan top oynadık, körebe oynadık. Sokak oyunlarının keyfini doyasıya yaşadık. Bugünün çocuklarının da sokak oyunlarını öğrenmesinden yanayız. Artık bahar geldi, parkların tadını çıkarma zamanı” dedi.
Şenliğin, sokak oyunlarının güzelliğini çocuklarla buluşturduğunu söyleyen Başkan Altepe, çocukların ve gençlerin geleceğe değer katacağını belirterek, “Lider Türkiye’nin yapıtaşları olan gençlerimiz gözbebeğimizdir. Sokak Oyunları Şenliği’ne katılan gençlerimiz hızla artan teknolojiye rağmen sokak oyunlarının keyfini çıkarıyor. Şenliğe diğer şehirlerimizden gelen çocuklarımız da hem Bursa’daki güzelliklerin keyfini kendi kentlerine taşıyor hem de kendi kültürlerini buradaki çocuklara tanıtıyorlar” dedi.
Şenliğin rengi olan çocuklar istop, horoz dövüşü, ayak ipi, seksek, mendil kapmaca, birdirbir ve cilli baş gibi oyunlar oynayarak eğlenceli anların keyfini doyasıya çıkardı. Şenlik için Elazığ, Muğla, Antalya, Gaziantep, Rize ve Konya’dan gelen öğrenciler, aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma şansı da buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.