Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Kültür Sanat Şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, ‘Kültür Sanat Festivali’nde 20 farklı şehirden 105 sanatçıyı Bursalılarla buluşturdu.Türk İslam eserlerinin ve geleneksel el sanatlarının geniş kitlelere tanıtılması...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Kültür Sanat Şöleni
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, ‘Kültür Sanat Festivali’nde 20 farklı şehirden 105 sanatçıyı Bursalılarla buluşturdu.
Türk İslam eserlerinin ve geleneksel el sanatlarının geniş kitlelere tanıtılması maksadıyla düzenlenen festival bu sene ülke çapına yayıldı. Merinos AKKM Fuar Alanı’ndaki festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, davetliler ve sanatçılar katıldı. Bursa Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan festivalde davetliler büyük coşku yaşadı. Altepe, kültür ve medeniyet şehri Bursa’ya yakışan bir festivalin Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlendiğini söyledi. Toplumun yapı taşı olan kültür birikimine fazlasıyla sahip olduklarını belirten Altepe, Bursa’nın tarih, tarım, sanayi, turizm şehri olduğunu, ayrıcalıkları bulunduğunu ifade etti.
6 Osmanlı padişahlığına ev sahipliği yapan Bursa’nın Osmanlı hanedanını İstanbul’dan sonra barındıran şehir olduğunu dile getiren Altepe, dünyaya insanlığı, medeniyeti, adaleti ve sanatın inceliklerini öğreten ecdadımızla iftihar ettiklerini söyledi. Bırakılan mirası ayağa kaldırmak için uğraştıklarını anlatan Altepe, “Ecdadımızın gösterilmek istenen değil, gerçek yüzünü dünyaya anlatmak bizim görevimizdir. Bunun öncülüğü de Bursa’ya düşüyor. Şehrimiz artık dünyada örnek gösteriliyor. Türkiye’yi, bu milleti ve bu kültürü yok etmek istediler ama yok edemediler. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Şanlı bayrağımız da dalgalanmaya devam edecek. Bizlere medeniyetten bahsediyorlar ama dünyayı sömürmekten vazgeçmiyorlar. Bizim tarihimizde böyle bir şey yoktur. Bizler gittiğimiz yerlere insanlığı götürdük” dedi.
Şehir Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, ulu şehir Bursa’da düzenlenen Ulusal Kültür Sanat Festivali’yle farklı şehirlerden sanatçıları buluşturduklarını söyledi.
Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal, 30 gönüllü sanatçıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Geleneksel el sanatlarını modern sanatla birlikte icra ettiklerini anlatan Ünal, geçtiğimiz senelerde il genelinde yaptıkları kültür sanat haftasını bu sene 70 stantta 105 sanatçı ve 2 binin üzerinde eserle ülke sathına yaydıklarını dile getirdi.
Ünal, festivalde defileler, paneller ve atölyelerin düzenleneceğini bildirdi.
Konuşmaların ardından Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri tarafından Başkan Recep Altepe’ye tablo hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.