Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Şehir Tiyatrosu’na iki ödül

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi ile ‘Özel Ödül’; Şehir Tiyatrosu sanatçısı Günay Yunus Güney de ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunda sergilediği başarılı performansla ‘XIV. Direklerarası...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Şehir Tiyatrosu’na iki ödül
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi ile ‘Özel Ödül’; Şehir Tiyatrosu sanatçısı Günay Yunus Güney de ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunda sergilediği başarılı performansla ‘XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde 2 ödül kazanmasını bildi.

    14. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde 2013-2014 sezonunun en iyi tiyatro, oyun ve sanatçıları belirlendi. Adana, Ankara, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon ve Van’daki tiyatroları mercek altına alan Direklerarası seyircileri seçici kurulu, 2013-2014 sezonunda, kategorilerinde en başarılı buldukları oyunlar, oyuncular ve tiyatroları tespit etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 47 bin kişiye ulaşan bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi ile ‘Özel Ödül’ün sahibi olurken; Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Günay Yunus Güney, ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunda sergilediği başarılı performansla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kent merkezine uzak yerleşim bölgelerinde vatandaşları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

    GÜNAY YUNUS GÜNEY KİMDİR?

    1977 yılında Almanya’da doğan Güney, ilk ve orta öğrenimimi Bursa’da tamamladı. Tiyatroyla ilk buluşması Bursa Erkek Lisesi’nin tiyatro çalışmalarında aldığı rollerle başladı. 1998 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi BKSTV Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro yaşamıma adım attı. Marmara Üniversitesi MYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı önlisans bölümünün ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisansını tamamladı. Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen kurslarda eğitmen olarak görev aldı. 5-9 yaş arası çocuklarla Yaratıcı Drama çalışmaları yapan Güney, halen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yazar olarak görev yapıyor. ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunundaki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü alan Güney, Şehir Tiyatrosu’nun en önemli oyunlarından ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’, ‘Macbeth’ ve ‘Reis Bey’ gibi oyunların en dikkat çeken karakterlerini de canlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.