Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burcu Salman: "Resim Yapmak, İnsana Sayısız Fayda Sağlar"

Resim yapmak için ille de ressam olmanın gerekmediğini söyleyen Galeri Bohem’ in kurucusu Burcu Erkal Salman, eğer bir kişinin az da olsa yeteneği varsa, bu yeteneği geliştirmek için en uygun resim kurslarına katılabilineceğini söyledi.Resim...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burcu Salman: "Resim Yapmak, İnsana Sayısız Fayda Sağlar"
Resim yapmak için ille de ressam olmanın gerekmediğini söyleyen Galeri Bohem’ in kurucusu Burcu Erkal Salman, eğer bir kişinin az da olsa yeteneği varsa, bu yeteneği geliştirmek için en uygun resim kurslarına katılabilineceğini söyledi.
Resim yapmak için ille de ressam olmanın gerekmediğini söyleyen Galeri Bohem’ in kurucusu Burcu Erkal Salman, eğer bir kişinin az da olsa yeteneği varsa, bu yeteneği geliştirmek için en uygun resim kurslarına katılabilineceğini söyledi. Sadece yetişkinler için değil çocuklar için de resim yapmanın sayısız faydası olduğunu vurgulayan Salman, bu faydaları şöyle sıraladı:
"Resim yaparak çocuk, küçük kaslarını etkin bir biçimde kullanmayı öğrenir ve böylece göz-el koordinasyonunu da sağlamış olur.
Çocuk yeni figürler çizdikçe bundan hoşnut olur. Çevresinden de onay alıyorsa bu hoşnutluk oranı artar. Bir şeyler başardığına inanır ve bu da öz güven oluşturmasını sağlar. Kişiliğini, arzularını, kaygılarını yansıtır.
Resim bir iletişim aracıdır. Çocuk kullandığı renklerle, çizdiği çizgilerle iç dünyasını kağıda yansıtır.
Çocuklar resim ile birlikte, yaptıkları çizgilerle kullandıkları boya kalemleri ve çeşitli fırça darbeleri ile gün içinde yaşadıkları çeşitli kızgınlıklarından soyunabilecekleri gibi içlerinde biriken enerjiyi meşru bir biçimde boşaltma imkanı bulurlar".
Bohem’ i kurarken aşkla yola çıktığını söyleyen Burcu Erkal Salman, "Amacım her şeyden önce bir ressam olarak, sanat ile iç içe bir mekan oluşturmaktı. Galeri sadece sergilerden ibaret olmamalı diye düşünüyorum. Bu bağlamda zaman zaman çocuklara da atölye çalışmaları düzenleyerek farklı etkinlikler yaptık. Bu yıl da yetişkinlere resim kursu başlattık. En büyük destekçim, benim de hocam olan Ressam Semra Hasgüleç oldu. Bohem’ de Salı günleri resim kursumuz, onun farklı teknikleri ile çok daha renkli geçiyor. Avantajımız, arkadaş ortamında, eğlenerek öğrenmek isteyenlere tek teknik değil, karakalemden akriliğe, pastelden yağlı boyaya, kolaja kadar farklı bir çok teknik görebilecekleri ve sonunda da ’kendileri hazır olduğunda’ sergi açabilecekleri bir mekan olmamız. Bütün bu etkinliklerdeki amacımız ise ’Yaşamımızda; ruhumuzu dinlendirmek, kendimizi yeniden keşfetmek ve bir iz bırakabilmek için üretmek’ olacak” dedi.
Galeri Bohem’ in 16 ay önce kurulduğunu belirten Salman, bu süre içinde 25 sergi, 1 sanat fuarı, 2 atölye çalışması, resim kursu düzenlediklerini ve web sitelerinde, online sergi imkanı, hediyelik bölümü ve online alışveriş seçeneği kurduklarını söyledi.
Resimseverlerin sık sık sergileri ziyaret etmesinin çalışmalarında etkili olabileceğini vurgulayan Salman, "Resimle uğraşanların en büyük sorunlarından biri ilham alamamak. Bunun için sık sık sergi ziyaretleri yaparlarsa akıllarında farklı fikirler oluşabilir. Galeri Bohem’ de Nursel Bayram’ın ’Yüz’ isimli sergisi bu nitelikleri taşıyan cinste. Nursel Bayram’ın 9 Nisan’da sonlanacak ’Yüz’ isimli sergisinde birbirinden etkili eserlerden oluşuyor" dedi.
Galeri Bohem’ in kurucusu Burcu Erkal Salman, son olarak şunları kaydetti: "Galeri Bohem ‘in bir sonraki sergisinin 15-30 Nisan tarihlerinde Bakü doğumlu değerli sanatçı Yusif Katanov’ un ‘Anatomy of Colours’ isimli resim sergisi olacak. İşlerinde çoğunlukla soyut ve soyut içinde figüratif kompozisyonları ele alan sanatçının birçok eseri yurt dışında özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Türkiye ve Almanya’ da 5 kişisel sergiye sahip olan Katanov, 2014 V Madeira International Art Biennale (MIAB) / Madeira Adasi, Portugiz,2013 28. ASROPA International Art Exhibition / Korean Cultural Center, Viyana gibi katıldığı pek çok farklı sergilerden sadece bir kaçı”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.