Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Tuna: Amacımız Türk dünyası çocuklarını bir araya getirmek

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Bizim emacımız, Türk Dünyası çocuklarını buluşturmak ve bir araya getirmektir." dedi.Eskişehir'de yapılan “Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası” na katılmak üzere ilimize gelen; Türkiye,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Tuna: Amacımız Türk dünyası çocuklarını bir araya getirmek

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Bizim emacımız, Türk Dünyası çocuklarını buluşturmak ve bir araya getirmektir." dedi.


Eskişehir'de yapılan “Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası” na katılmak üzere ilimize gelen; Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden, 150 sporcu, Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Vali Tuna, organizasyonu çok beğendiğini söyledi. Vali Tuna, “Gördüğüm kadarıyla şuan bu turnuvaya ülkelerini en iyi şekilde temsil edecek sporcular gelmiş, bizim amacımız aslında sizleri; Türk dünyası çocuklarını buluşturmak ve bir araya getirmektir.” dedi.

Türk dünyası çocuklarının Eskişehir’i ve Türkiye’yi gezip görürken bilgi sahibi olmalarını isteyen Vali Tuna, “Biz, Orta Asya’dan Balkanlara uzanan çok geniş bir coğrafyada yaşayan büyük bir aileyiz, bu ailenin çocuklarıyız. Birbirimizi daha çok görmeye ve tanımaya, gidip gelmeye ihtiyacımız var. Bu tür organizasyonlar da bunun için bir fırsat olmaktadır." diye konuştu. "Çocuklarımız, gelecekte bugün temellerini attığımız bu beraberlikleri ve dostlukları ileride daha da geliştireceklerine eminim." diyen Vali Tuna, "İnşallah üzerlerine düşeni layıkıyla yapacaklardır. Ben hepsine ileriki hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyorum.” dedi.

Vali Tuna ve vali yardımcıları turnuvaya katılan sporculara çeşitli hediyeler vererek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.