Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boya yerine ateşle resim çiziyorlar

Yıldırım Belediyesi tarafından ayağa kaldırılarak kültür sanat atölyesi haline getirilen 500 yıllık tarihi Hançerli Hamamı, YIL-MEK ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sanat kurslarına ev sahipliği yapıyor.Ahşap yakma ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boya yerine ateşle resim çiziyorlar
Yıldırım Belediyesi tarafından ayağa kaldırılarak kültür sanat atölyesi haline getirilen 500 yıllık tarihi Hançerli Hamamı, YIL-MEK ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sanat kurslarına ev sahipliği yapıyor.
Ahşap yakma ve dağlama kursları ilgi görürken, kursiyerler birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere haftalık 10 saat toplamda 280 saatlik eğitime katılan kursiyerlerin yaptığı çalışmalar göz kamaştırıyor. Uzun ve sabırlı bir eğitim gerektiren klasik el sanatlarının en önemli dallarından biri olan ahşap yakma ve dağlama kursuna Yıldırımlılar büyük ilgi gösteriyor. Temel derslerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, tonlamalı ve çift renkli çalışmalar yaparak, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.
YIL-MEK bünyesinde düzenlenen kurslarla bir taraftan geleneksel sanatları canlandırırken, diğer yandan da insanlara meslek kazandırdıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Her yıl binlerce insanı meslek sahibi yapan YIL-MEK bünyesinde ücretsiz düzenlenen ahşap yakma ve dağlama kursunu tamamlayarak mesleki yeterliliklerini kazanan hemşerilerimiz, sanat ve tasarım sektöründeki işletmelerde çalışabilecekleri gibi kendi ev veya işyerlerinde üretim yapabilecekler. Bu kardeşlerimize sadece kurs verip onları bırakmıyoruz. Onlar üretim zincirine dâhil oldukları sürece bundan sonra da kendilerine her türlü desteği sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.