Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Bizim Oralar’ Resim Sergisi Bulvar AVM’de

Samsun Ladik'te Doğup Büyüyen Değerli Ressamlarımızdan Zeki Serbest’in Resim Sergisi 23 Mayıs Pazartesi Günü Sanatseverlerle Buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Bizim Oralar’ Resim Sergisi Bulvar AVM’de
Samsun Ladik’te doğup büyüyen ressamlardan Zeki Serbest’in resim sergisi 23 Mayıs Pazartesi günü sanatseverlerle buluşacak.
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü mezunu olan sanatçı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) üyesi olup, 81 kişisel sergi açtı. 137 yarışmalı ve karma sergilere katıldı. 1990 yılında ise Esbank Yunus Emre Resim Yarışması’nda ödül aldı. İlk, orta ve öğretmen okulu öğrenimini Ladik’te yapan sanatçı, eserlerinde genellikle kırsal kesimdeki yerleşim alanlarını yorumlayan peyzaj resimleriyle tanınıyor. Kış günlerinin soğukluğunu, köy evlerinin sıcak tonlardan oluşan kiremitleriyle yumuşatırken, dostluğun simgesi olan atları, zor şartların ve emeğin simgesi kızakları, oluşturduğu figürleri ile de köy insanını resmediyor. Sanatçının yapıtları yurt içi-yurt dışı özel ve resmi koleksiyonlarda yer alıyor.
’Bizim Oralar’ resim sergisi 23 Mayıs Pazartesi günü açılacak ve 6 Haziran Pazartesi gününe kadar Bulvar AVM Sergi Salonu’nda görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.