Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöllü çocuklar "Oyun Karavanı" ile buluştu

Bingöllü çocuklar oyun karavanı ile buluşarak, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında "Oyun Karavanı"...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöllü çocuklar "Oyun Karavanı" ile buluştu

Bingöllü çocuklar oyun karavanı ile buluşarak, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında "Oyun Karavanı" Bingöl’e geldi. Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Ümraniye Belediyesince yürütülen proje kapsamında Bingöl’e gelen karavan, çocukların ilgi odağı oldu.

Şehir stadyumunda kurulan oyun karavanında palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme ve mendil kapmaca gibi oyunları oynayarak doyasıya eğlendi. Aileleriyle şarkı söyleyen ve kendilerine çeşitli hediyeler verilen çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirdi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Organizatörü Koray Akdemir, yapılan etkinliğin Türkiye’nin en neşeli projesi olduğunu söyledi.

Proje hakkında bilgiler veren Akdemir, “Bingöl’de çocuklarımıza geleneksel spor oyunlarını oynattık. Halat çekme, mendil kapmaca, sek sek oyunu, çuval yarışı oyunlarını oynattık. Çocuklarımız inanılmaz eğleniyorlar. Bu projemize destek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Ümraniye Belediyemiz tarafından projesi yürütülen oyun karavanımızı 8 ilde dolaştırıyoruz. Bingöl 7. ilimiz oldu. Gittiğimiz her şehirde çocuklarımızı eğlendirip yüzlerini güldüreceğiz. Hedefimiz oyun karavanımızı 81 ile yaygınlaştırmak ve oradaki çocuklarımızın yüreklerine dokunmak ve eğlencelerimize ortak etmektir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.