Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin Kadının  El Emeği, Göz Nuru Ürünler Şapka Çıkarttırdı

Büyükçekmece Sanat Akademisi’nde eğitim gören bin kursiyer ve eğitmen hazırladıkları özel sergiyle şapka çıkarttırdı. Konsepti Şapka olarak belirlenen sergide özel hazırlanan şapkalar, ziyaretçilere hediye edildi.Büyükçekmece Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Sanat Akademisi’nde eğitim gören bin kursiyer ve eğitmen hazırladıkları özel sergiyle şapka çıkarttırdı. Konsepti Şapka olarak belirlenen sergide özel hazırlanan şapkalar, ziyaretçilere hediye edildi.
Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Güzel Sanatlar Yıl Sonu Sanat Sergisi düzenlenen törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Büüyükçekmece Sanat Akademisi’nde eğitim gören bin kursiyer ve eğitmenler tarafından hazırlanan özel sergi bu yıl şapka konseptiyle düzenlendi. Porselen bezemeden, yağlı boya tablolara, cam kesmeden atık malzemelerle hazırlanan sanatsal ürünlere kadar yüzlerce çeşit eser  sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mimar Sinan  tarafından ilçeye kazandırılan Kervansaray’da düzenlenen açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sanat Akademisi kursiyerler ve eğitmenleri ile sanatseverler katıldı. Sergi öncesi ziyaretçilere özel olarak hazırlanan şapkalar hediye edildi. Renkli görüntülerin oluştuğu sergi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
"HAKİKATEN ŞAPKA ÇIKARTTIRIYORMUŞ"
Serginin şapka çıkarttıran bir sergi olduğunu belirten Başkan Hasan Akgün, “İçeriye girmeden önce şapka verdiler. Neden diye sordum içeriye girince göreceğimi söylediler. Bende içeriye girince baktım ve şapkamı çıkardım. Hakikaten şapka çıkarttırıyormuş. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nin yıl sonu sergileri başladı. Daha önce el sanatları vardı, şimdi de plastik sanatlar ve karma sergi diyebileceğimiz bir sergideyiz. Mozaikten, oymaya, resme kadar çeşitli branşlarda. Bulunduğumuz yerde Mimar Sinan tarafından yapılan Kervansaray’dayız. Bu mekanda çok güzel eserleri sergilemeye devam ediyoruz” dedi.
Sanat Akademisi’nde vatandaşların yaptıkları ürünlerle rehabilite olduğunu söyleyen Başkan Akgün, "Bu ürünler hem vatandaşlarımızı rehabilite  ediyor, hayatlarını ömürlerini uzatıyor. Hastane yerine okula gidiyorlar. Büyükçekmece Halk Akademisi aynı zamanda halkın rehabilitasyon merkezidir. 23 bin kişi rehabilite ediliyor bu merkezde” ifadelerini kullandı.
Sergide oluşturulan stantta canlı performans sergileyen  eğitmen Meral Avsever, "Bugün burada bütün bir yıl boyunca öğrencilerimize öğrettiğimiz eserlerin sergisi var. Serginin bir konsepti var. Bu sergiye şapka çıkartılır diyoruz. Biz de konuklarımıza şapkalar boyayıp hediye edeceğiz” dedi.
Sergiye çöpte buldukları geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları fenerler, duvar saatleri  ve çeşitli ürünler katılan Remziye Anık ise "Atılan çöplerden topladığımız seramikleri kullanarak objeler yapıyoruz. Geri dönüşüm olarak bütçeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her şeyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Çöplerden topladığımız dolap kapakları şişeler objeler atıklar ülkeye geri dönüşüm olarak sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.