Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’te tiyatro oyunu ile ’Kadına Karşı Şiddete Hayır’ mesajı verildi

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen ’Bizim Evde Şenlik Var’ oyunu ile "Kadına Karşı Şiddete Hayır" mesajı verildi.Bilecik’te 25 Kasım Kadına Karşı...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen ’Bizim Evde Şenlik Var’ oyunu ile "Kadına Karşı Şiddete Hayır" mesajı verildi.
Bilecik’te 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen Bizim Evde Şenlik Var adlı oyunda ’Kadına Karşı Şiddete Hayır’ mesajı verildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, tiyatro oyununu izlemeye gelen konuklara, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulması amacıyla üzerinde ’’Kadına Karşı Şiddete Dur De’’ yazılı rozetleri hediye etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı ve diğer kadınlar hep birlikte, ’’Kadına Karşı Şiddete Hayır’’ diye bağırdı.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda sahnelenen ve yönetmenliğini Tülay Doğan’ın yaptığı oyun, varlıklı bir iş adamı olan Ekrem Bey’in, çocukları, annesi ve ortağı Şakir ile arasında geçenler konu ediliyor. Kadına karşı şiddet hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanan oyun, Kadına Karşı Şiddete Hayır mesajının verilmesiyle son buldu.
"Kadına karşı şiddet insanlığı en büyük ayıbıdır"
Belediye Başkanı Selim Yağcı oyun sonunda yaptığı konuşmada kadına şiddetin meydana getirdiği olumsuzluklara dikkat çekerek, "Tiyatronun kalbi Bilecik’te atmaya devam ediyor. Festivaldeki oyunlarımıza iki gün ara verdik. Bu arada 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü kutladık. Ben bu anlamda çok kutsal bir vazifeyi gerçekleştiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalarda bulunmalarını diliyorum. Bugün sahne alan oyunda da görüldüğü gibi kadınlarımıza karşı bir duyarlılığı ortaya koyma günü. Kadına şiddet insanlığın en büyük ayıbıdır. Daha doğrusu insanoğluna veya yaradılana şiddet insanlığın ayıbıdır" dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunun sonunda yönetmen Tülay Doğan ve oyunculara plaket hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.