Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Beyoğlu Sahaf Festivali’ 2015 Kültür Ve Sanat Ödülü’nü Kazandı

Beyoğlu Belediyesi, her yıl düzenlediği ‘Beyoğlu Sahaf Festivali’ ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) 2015 Kültür ve Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediyesi, her yıl düzenlediği ‘Beyoğlu Sahaf Festivali’ ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) 2015 Kültür ve Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sahaflar belki sanatçı değil ama kültür insanları oldukları kesin. Keşke onlara rütbelerini verebilsek. Onlarla gurur duyuyoruz”dedi.
Beyoğlu Belediyesi, dokuz yıldan bu yana düzenlediği ‘Beyoğlu Sahaf Festivali’ ile ‘Okumaya Teşvik’ dalında ESKADER 2015 Kültür ve Sanat Ödülü’nü kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni, Elif Ömür Uyar’ın Türk Sanat Müziği konseri ile başladı. Programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra sanat, siyaset, eğitim ve medya dünyasından önemli isimler katıldı.
Her yıl Eylül veya Kasım ayında Tepebaşı’nda gerçekleşen ve bir ay süren festivalde çok sayıda kitapsever, kitap, dergi, resim, harita, pul ve diğer kültürel materyalleri bir arada bulma fırsatı yakalıyor. Özellikle dar gelirli kesimin ve öğrencilerin ucuz ve iyi kitap alabildiği Beyoğlu Sahaf Festivali, vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.
"SAHAFLAR BEYOĞLU’NUN MEYDAN OKUMASIDIR"
Ödülü teslim alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sahaf Festivali’ni koordine etmenin kişisel hayatında özel bir yeri olduğunu, Beyoğlu için de büyük anlam taşıdığını ifade ederek, “Sahaflar başka insanlardır. Her şeyden haberdardırlar, kim nerede ne yazmış hepsini bilen kültür insanlarıdır. Bir üniversite olsa bu insanlar akademisyen denilecek insanlardır. Böyle bir ortamı babam vesilesiyle küçük yaşlardan itibaren çok yoğun yaşadım” dedi.
Başkan Demircan, Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan değerleri parlatmak için Beyoğlu’nun meydan okuması gerektiğini belirterek, “Ben de buradayım demesi gerekiyordu. Aslında sahaf bu meydan okumadır. Sahafların biz varız ve var olmaya da devam edeceğiz meydan okumasıdır” diye konuştu.
"SAHAFLAR KÜLTÜR İNSANLARIDIR"
Sahaflık müessesesinin kitapçılıktan başka bir şey olduğunu kaydeden Başkan Demircan, "Herhangi bir kitapçıya gidersiniz orada çalışan biri size hangi kitabı istediğinizi sorar ve size raftan istediğiniz kitabı verir. Ama sahaf kültür insanıdır. O aslında piyasada kimin ne düşündüğünü, nereye yazdığını, geçmişte kimin hangi eserle bu işleri kaleme aldığını bilen insandır. Keşke onlara rütbelerini verebilsek. Belki sanatçı değiller ama kültür insanı oldukları kesin. Onlarla gurur duyuyoruz. Biz sahafları, bütün İstanbul sahafları toplayarak şimdiye kadar onları himaye ettik. Sizler de inşallah sahip çıkarsınız. Bu tip ödüller de aslında bizi motive ediyor. Böyle bir ödülü özellikle almak, burada bulunmak istedim. Emeği geçen, düşünen herkese çok teşekkür ediyorum. ESKADER çok güzel işler yapıyor, ama Beyoğlu’nda birlikte herhangi bir şey yapamadık. Emek Sinemamız çok güzel oldu. Böyle güzel anları burada yapmaya hazır olduğumuzu buradan ifade ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.