Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama’da yapılan etkinlikler iç turizmi hareketlendiriyor

Kültür ve sanat etkinlikleri ile gündemden düşmeyen ve uyguladığı sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal yaşama ivme kazandıran Bergama Belediyesi, düzenlediği etkinlikler ile iç turizmin canlanmasına katkı sağlıyor.Bergama Belediyesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bergama’da yapılan etkinlikler iç turizmi hareketlendiriyor
Kültür ve sanat etkinlikleri ile gündemden düşmeyen ve uyguladığı sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal yaşama ivme kazandıran Bergama Belediyesi, düzenlediği etkinlikler ile iç turizmin canlanmasına katkı sağlıyor.
Bergama Belediyesi’nin son bir yılda sürdürdüğü geleneksel etkinlikler, sportif ve sanatsal faaliyetler kentin kültürel gelişimine katkı koyarken, iç turizmin canlandırılmasını da sağladı. Rakamsal göstergelerde bu katkının önemini ortaya çıkardı. 20. Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği, 5.Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası, 80.Uluslararası Bergama Kermesi, 5.Şakir Süter Gazetecilik Yarışması, 3.Bergama Seni Çağırıyor Projesi, 5.Bergama Fotomaratonu, 41.Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi, 1.Uluslararası Bergama Retro Motofest bu etkinliklerden bazıları. Buna göre Bergama seni çağırıyor projesi ile bu yıl kente bin 213 kişinin giriş sağladı. Bergama Fotomaratonu ile 200 kişi, Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi ile 300 kişi, 5.Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası ile 15 takım 200 kişi 1.Uluslararası Bergama Retro Motofest ile 1.000 kişi kente geldi. Gelenler kendi organizasyonları ve olanakları ile otellerde konakladı, esnafa katkı sağladı. 20.Uluslararası Çocuk Şenliği ile 80.Uluslararası Bergama Kermesi, UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu katılımcıları ve düzenlenen sportif faaliyetlerle gelen kulüplerde bu katkıya ortak oldu.
Kasım ayında 2 bin 500 sporcu konuk olacak
Kasım ayı sonlarında yapılacak olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası için ise kente yaklaşık 2 bin 500 sporcu gelerek, otellerde konaklayacak ve iç turizmi canlandıracak. Yakın zamanda Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konseri ile açılan Bergama Kültür Merkezi etkinlikleri de bu katkıya ortak olacak. 23 Ekim Pazar Günü Dünyaca ünlü üç Latin gitaristin konseri de bu etkinliklerden biri yalnızca.
Yapılan etkinlikler ile Bergama’nın geçmişine yakışan bir geleceğin hedeflendiğini, bunu yaparken de iç turizm dinamiklerinin harekete geçirecek planlamaların ön plana çıkarılmaya çalışıldığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama 2500 yıllık olağanüstü geçmişi ile geçmişten günümüze zengin kültür ve gelenekleri yaşatmış bir kent. Bizler çalışmalarımızı Bergama’yı geçmişine yakışan bir geleceğe hazırlamak için yapıyoruz. Ancak sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kenttin ekonomik geleceğini de sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri içerisinde harekete geçirmek durumundayız. Bu nedenle yaptığımız etkinlikleri iç turizmi canlandıracak şekilde planlıyoruz. Bunun neticesinde ise yıl içerisinde birçok kişinin etkinlikler aracılığıyla kente girişini sağlıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.