Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: “İnsanlar şehirleri, şehirlerde insanları imar ve inşa eder”

Belediye Türk Halk Müziği korosunun merhum bozlak ustası Neşet Ertaş adına verdiği konserin ardından konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, insanların şehirleri şehirlerinde insanları inşa ettiğini söyledi.Neşet Ertaş Kültür ve Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: “İnsanlar şehirleri, şehirlerde insanları imar ve inşa eder”

Belediye Türk Halk Müziği korosunun merhum bozlak ustası Neşet Ertaş adına verdiği konserin ardından konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, insanların şehirleri şehirlerinde insanları inşa ettiğini söyledi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen Belediye Türk Halk Müziği korosunun verdiği konser, Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Aile Yaşam Merkezi kursiyerleri ve müzik hocalarının yanı sıra TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçılarının yer aldığı Türk Halk Müziği konserinde 20 parça seslendirildi.

Solist ve koristlerden oluşan 50 kişinin sahne aldığı konser sonrası konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Böyle güzel bir atmosferde Neşet Ertaş’ın ismini taşıyan bu güzel kültür merkezinde, Neşet Ertaş’ın parçalarından oluşan müzik ziyafeti gerçekten hepimizin kulaklarının pasını aldı. Korodaki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konser yeterli değil. Bu senenin sonuna doğru ikinci dönemde de bir konser daha bekliyoruz”dedi.

THM korosunun 2011 yılında kurulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15’inci konser oldu. İnşallah daha nice konserler vermeyi Allah nasip etsin. Kültür Sanat Merkezinde etkinliklerimiz artarak devam ediyor.

Kültür Merkezini yapmakta ki amacımız da bu zaten. İnsanlar şehirleri imar ederler, sonrada şehirlerde insanları imar ve inşa imar eder.

Kültür Merkezini imar inşa ettik, şimdi inşallah bu kültür sanat merkezinde yıllarca Kırşehirlilerin kültüre ve sanat hayatını imar ve inşa edecek. Türk Halk ve sanat müziği korolarımız olacak, hanımlar korosu olacak. Güzel sanatlar genel müdürlüğü ile konuşuyoruz. Güzel etkinlikler getireceğiz.

TRT’nin akşamsefası programının canlı yayınını burada yapacak. Limak sefoniorkestrası da bir konserini burada yapacak. Kırşehir’in müzik kültürü yüksektir. Kırşehir insanı kültür ve sanata gerçekten önem verir böylede bir birikimi ve tarihi geçmişi var”

Konserin son bölümünde eşi Zerrin Bahçeci ile koroya eşlik eden Belediye Başkanı Bahçeci, konserden sonra koro şefi Levent Derinyol’a plaket ve çiçek takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.