Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBDSO “Mahler” için Sahnede

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) 22 Şubat Perşembe akşamı, romantik müzik Viyana ekolünün son büyük bestecisi Gustav Mahler’in 4. Senfonisi ile Bursalı müzikseverlere huzurlu bir müzik gecesi vaat ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBDSO “Mahler” için Sahnede

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 22 Şubat Perşembe akşamı düzenlenecek konserinde romantik müzik Viyana ekolünün son büyük bestecisi olarak kabul edilen ve aynı zamanda döneme damgasını vurmuş bir orkestra şefi olan Gustav Mahler’in en huzurlu ve iyimser eserlerinden olarak ifade edilen 4. Senfonisi ile Bursalılarla buluşuyor.

Romantizmin farklı türlerini bir araya getiren Mahler, eserlerinde ağırlıklı olarak yaşam ve ölüm korkusunun yanı sıra insanların yalnızlığını, kuşkularını ve doğayı anlamanın zorluklarını anlatmasına rağmen 4. Senfoni’de karamsarlıktan uzak ve çocuksu duyguları ile müzikseverlere farklı bir müzik deneyimi sunuyor. Eserin cennet yaşamına övgüler içeren “Cennet Hayatı” adlı son bölümündeki soprano solo kısımlarını ise Deniz Yetim seslendiriyor ve konseri Cemi-i Can Deliorman yönetiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.