Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatili onları vurdu! Sadece 70 bilet...

Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nin gösterimleri Ramazan Bayramı’na denk gelince salonlar boş kaldı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın çaldığı Gala Konseri’nde 1800 kişilik Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sadece 70 bilet satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram tatili onları vurdu! Sadece 70 bilet...
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nin yedincisini 2-16 Temmuz tarihleri arasında yapma kararı aldı. İstanbul’un hızla akan günlük yaşamını bir hafta boyunca farklı bir atmosfere taşımanın amaçlandığı festivalde, turizme katkı olarak turistlerin de yoğun ilgisini çekmek hedefleniyor.

TERÖR YÜZÜNDEN GELMEDİ

Festivalin açılışı, geçtiğimiz cumartesi akşamı, konuk Bulgar şef Borislav Ivanov yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın çaldığı Gala Konseri ile başladı. Programda Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda verilen konserin yabancı konuk solistleri ise Bulgar tenor Kaludi Kaludov ile bariton Kiril Manalov olarak duyurulmuştu. Ancak, son anda, Bulgar bariton Manalov’un gelemeyeceğini bildirmesi üzerine, onun yerine İstanbul Devlet Opera ve Bale solist sanatçısı ve eski müdürü bariton Kevork Tavityan görevlendirildi. Bariton Manalov’un ülkedeki terör olaylarını bahane ederek son anda konsere gelmediği iddia edildi.

SANATÇI EKİBİ SEYİRCİDEN FAZLA

Çaykovski, Leoncavallo, Verdi, Bizet ve Puccini operalarından en çok bilinen bölümlerin seslendirildiği Gala Konseri’nde ise bilet fiyaskosu yaşandı. Ramazan Bayramı tatiline denk gelen konseri, 1800 seyirci kapasiteli Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sadece 70 biletli seyirci izledi. Ön iki sıra protokole ayrılırken, biletli seyircinin az olması nedeniyle çok sayıda davetli salona alındı. Orkestra üyeleri ve teknik ekiple birlikte sahne önü ve arkasında çalışanların seyircilerden fazla olduğu iddia edildi.

HEKİMOĞLU’NA DA 100 KİŞİ

Festivalde geçen salı akşamı ise Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Hekimoğlu’ adlı iki perdelik opera gösterimi düzenlendi. Tolga Taviş’in orkestra şefliğini, Figen Ayhan Karakelle’nin rejisörlüğünü üstlendiği, Bertan Rona’nın ise librettosunu yazdığı eser Kadıköy Süreyya Operası’ndan sahnelendi. Bu gösterimde de yaklaşık 110 biletin satıldığı ortaya çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.