Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Bayburt Ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar’ Çalıştayı Başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Baksı Kültür Sanat Vakfı iş birliğiyle organize edilen "Bayburt ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar Çalıştayı" Baksı Müzesi’nde başladı.Müzenin...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Bayburt Ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar’ Çalıştayı Başladı
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Baksı Kültür Sanat Vakfı iş birliğiyle organize edilen "Bayburt ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar Çalıştayı" Baksı Müzesi’nde başladı.
Müzenin konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ilki düzenlenen çalıştayla birlikte ortaya bir külliyatın çıkacağını ve bunun hem bölgenin hem de uygarlık tarihinin başvuracağı temel kaynaklardan biri olarak üretilebileceğini belirtti.
Koçan, "Bütün bunları yan yana koyduğunuzda aslında mekan 4 duvar olmaktan daha çok yaşamı kapsayan bir şey. Ben, zihnin bir mekan olduğunu düşünüyorum. O mekanda biriktirdiklerimizle bir gelecek inşa ederiz" diye konuştu.
Çalıştayın Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ise, Bayburt’un tarihi anlamda önemli yeri olduğunu, günümüzde ise Baksı Müzesi ile bu önemini farklı bir boyuta taşıdığını ifade etti. Sağlamer, "Eğer biz Bayburt’ta ve Baksı kanalıyla turizm potansiyelini artırmaya çalışıyorsak, bunun güçlü, bilimsel bulgulara dayanan bir proje olması lazım. Bu bakımdan ben çalıştayı özellikle turizm açısından Bayburt’un gelişmesinde Baksı ile çok önemli bir adım olarak görüyorum" diye konuştu.
KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay Özdemir ise çalıştayın amacının Bayburt ve çevresindeki mimarlık alanında yapılmış akademik çalışmaların paylaşılması olduğunu ifade etti.
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yapılan çalışmaların somut olarak kendilerine bir yol haritası çizmesini ümit ettiğini vurgulayarak, "Anadolu’daki çok önemli ilk 4 Türk yerleşkesinden biridir Bayburt. Bayburt, Ahlat, Kerkük ve Harput. Biz bu anlamda şehre olan borcumuzu ödemek zorundayız." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.