Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batı Trakya'da gençlik festivali

Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesi İskeçe (Xanthi) köylerinden Ketenlik'te (Kentavros) bu yıl 11'nci defa düzenlenen Ketenlik Gençlik Festivali’nde dostluk rüzgarı esti.Türkçe ve Yunanca olmak üzere iki dilde sunulan festivalde, tiyatro,...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Trakya'da gençlik festivali
Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesi İskeçe (Xanthi) köylerinden Ketenlik'te (Kentavros) bu yıl 11'nci defa düzenlenen Ketenlik Gençlik Festivali’nde dostluk rüzgarı esti.

Türkçe ve Yunanca olmak üzere iki dilde sunulan festivalde, tiyatro, dans gösterileri, yöresel halk oyunları ve kültürel aktiviteler haricinde Türkiye ve Yunanistan’dan tanınmış sanatçı ve müzik grupları sahne aldı.

Festivalin ilk gününde Türkiye'den sanatçı Bora Duran sevenleriyle buluştu. Etkinliğin ikinci gününde ise Yunan sanatçı Yorgos Gelarakis müzik severleri coşturdu.

Ketenlik Dayanışma ve Yardımlaşma Gençlik Derneği Başkanı Alper Kıyıcı, “Batı Trakya genelinden binlerce kişinin katıldığı festivalden elde edilen gelir, eğitim ağırlıklı alanlara harcanıyor. Festival sayesinde büyük bir kütüphanemiz ve kreşimiz oldu." ifadelerini kullandı. Kıyıcı, "Bu sene de festivalin ilk günü Kültür ve Yaşam Müzemizin açılışını yaptık" ifadelerini kullandı.

Türk-Yunan dostluğunun ön plana çıktığı festivale, yerel Yunan basını da ilgi gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.