Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yazgı Saraybosna’da

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 14. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma törenlerine ve “İslamın Uç Beyi Aliya” isimli belgeselin filmin galasına...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yazgı Saraybosna’da

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 14. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma törenlerine ve “İslamın Uç Beyi Aliya” isimli belgeselin filmin galasına katılmak üzere Saraybosna ziyareti gerçekleştirdi.

Bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 14. yıldönümünde Başkent Saraybosna’daki Kovaçi Şehitliği’nde düzenlenen törenle anılırken, düzenlenen törene Bilge Kral’ın oğlu Bakir İzetbegoviç’in yanı sıra Türkiye’den de aralarında milletvekilleri ve belediye başkanlarının da olduğu bir heyet katıldı.

Bosna Hersek’e bağımsızlık yolunda liderlik eden ve derin bilgi birikimi dolayısıyla "Bilge Kral" olarak da anılan Aliya İzzetbegoviç, kabri başında dualarla anılırken anma etkinliklerine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aliya İzzetbegoviç’in ölümünün üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen fikirleriyle gençlere yol gösterdiğine dikkat çekti. Başkan Haluk Şahin Yazgı, “Türkiye ile Bosna Hersek ayrılmaz iki kardeş gibidir. Ömrünün son günlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Bosna Hersek’e davet ederek, kendisinden Bosna Hersek’e sahip çıkmasını talep edip Bosna Hersek’i ona emanet eden İzzetbegoviç, adeta Cumhurbaşkanımızın bugünlerine işaret ederek, kendisinde geleceğin büyük lideri olacak vasıfları gördüğünü beyan etmiştir. Bizlerde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 14. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç’in katkılarıyla hazırlanan belgeselin Bosna Kültür Merkezi’ndeki galasına, Türkiye ve Bosna Hersek’ten çok sayıda davetli katıldı.

Bakir İzetbegoviç, gala öncesinde yaptığı açıklamada, "Her halk mücadelesinin sonunda bazı semboller vardır. Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesindeki sembollerden biri de Aliya’dır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.