Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bando Ve Ciğer Festivali Başlıyor

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 6.Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 13-14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali, 13 Mayıs...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 6.Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 13-14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali, 13 Mayıs Cuma günü saat 17.30’da, Festival Korteji’nin Belediye önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının ardından, kortej Saraçlar Caddesi’ne geçerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açılış konuşması ile festivale katılan Bando Ekipleri’nin mini tanıtımı ve gösterilerinin ardından, ekiplere plaket takdim edilerek ilk günkü etkinlikler sona erecek.
Edirne Belediye Başkanı, protokol üyeleri ile Edirneli ciğer ustalarının katılımı ile gerçekleşecek olan Bando ve Ciğer Festivali kapsamında, Edirne Belediye Bandosu başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, Romanya Piteşti Bando Ekibi, Macaristan Bando Ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu, Yunanistan Bando Ekibi, Bulgaristan Bando Ekibi, Romanya Galati Bando Ekibi festival süresince kentin önemli noktalarında konserler verecek.
Hem yurt içi hem de yurtdışından vatandaşların yoğun ilgisi beklenen festivalin ikinci gününde etkinlikler saat 18.00’de Zübeyde Hanım Parkı’nda başlayacak. 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 20.30’da, Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, Romanya Piteşti Bando Ekibi, Macaristan Bando Ekibi Saraçlar Caddesi’nde, aynı gün, aynı saatte, Barış Parkı ’Suni Gölet’te İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu, Yunanistan Bando Ekibi, Bulgaristan Bando Ekibi, Romanya Galati Bando Ekibi konser verecek.
15 Mayıs 2016 Pazar günü, saat 16.00’da Ciğerci Esnafının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinlikler, Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Saraçlar Caddesi’nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından, Acı Biber Yeme Yarışması düzenlenecek. Festivale katılan bando ekipleri konser verecek.
6. Bando ve Ciğer Festivali, 15 Mayıs 2016 Pazar günü Saat 17.00’de halka ücretsiz ciğer ikramının yapılmasıyla son bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.