Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balcalı Tarihi Ahşap Camisi Restore Edilecek

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan ilçenin birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balcalı Tarihi Ahşap Camisi Restore Edilecek
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan ilçenin birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını ve bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlattıklarını dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Tekkeköy, Samsun’un tarihi yapılar bakımından en zengin ilçelerinden biri durumundadır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ilçenin tarihi MÖ 10 bin ila 60 bin yıllarında Tekkeköy mağaralarındaki Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk yerleşimiyle başlamaktadır. Bölgede yaşayan tüm uygarlıklar yaşam şartları ve hayat koşullarına göre çeşitli eserler ortaya koymuşlardır. Bu eserlerin birçoğu zamana meydan okuyarak halen sağlam bir şekilde ayakta durmaktadır. İlçe içerisinde bulunan bu bir birinden güzel ve özel tarihi yapıların gün yüzüne çıkması ile turizm gelirlerimiz artacak ve ilçemizdeki hareketlilik katlanarak ekonomik kazanca dönüşecektir” dedi.
“MUHTEŞEM BİR ESER
Tekkeköy’ün Balcalı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 250 yıllık olduğu bilinen tarihi ahşap caminin aslına uygun bir biçimde restore edileceğini belirten Başkan Togar “İlçemiz Balcalı Mahallesi’nde bulunan ve yıllara meydan okuyan camimizi turizme kazandırmak için çalışma başlattık. Bu camimiz 1800’lü yıllarda tamamen ahşaptan yapılmış. Görünümü ve yapısı ile ziyaretçilerini büyüleyen muhteşem bir eser. Bu camimizin koruma kurulu tarafından tescil işlemleri tamamlanmış durumda. Bölge halkının gözü gibi bakıp koruduğu tarihi caminin en kısa zamanda aslına uygun restore edilmesi için tüm^çalışmaların startını verdik. Camimizin üst çatı kısmı delinmiş olması nedeniyle yağmur suları içeriye akmaya başlamış. Bu da tamamen ahşap olan tarihi camimize zarar vermeye başlamış. İçeriye giren suyun kesilmesi ve tavanının geçici olarak örtülmesi için gerekli birimlere talimat verdik. Bu tarihi yapının restorasyon işlemleri tamamlandığında inanıyorum ki yerli yabancı binlerce kişi burayı ziyaret etmeye akın edecek. Ayrıca restorasyon işlemlerinin ardında camimizi ibadete de açılmış olacağız. Tarih, turizm, kültür ve doğa kenti ilçemize yeni bir tarihi yapıyı kazandırarak, turizmde ilçemizi Karadeniz Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline getirmek en büyük hedefimiz olacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.