Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’ya turizm ofisi

Bafra Belediyesi tarafından yerli ve yabancı turistler için “Turizm Enformasyon Ofisi” kuruluyor.Bafra turizmi için çok önemli bir adım daha attıklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra turizmde iddialıdır. İlçemize...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bafra’ya turizm ofisi

Bafra Belediyesi tarafından yerli ve yabancı turistler için “Turizm Enformasyon Ofisi” kuruluyor.

Bafra turizmi için çok önemli bir adım daha attıklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra turizmde iddialıdır. İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşür vb. görselleri temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacak olan Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisi kuruyoruz. Baframızı dünya bilecek” dedi.

Turizm Enformasyon Ofisi hakkında bilgi veren Başkan Şahin şöyle devam etti: “Kültür hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle ilgili araştırma ve planlama yapacak, kültür ve turizm alanlarında konferans, sergi, panel, kurs vb. etkinlikler düzenleyecek ve düzenlenen programlara destek vereceğiz. Yerli ve yabancı seyahat ve tur kuruluşları ile ortak projeler geliştirecek ve bunlarla temas halinde olacağız. İlçemizin her alanda tanıtılmasına ilişkin çalışmaları şehrimizin özelliğini de dikkate alarak planlayacağız. Turizm, kültür ve sanat ilçemizde birlikte olacak. İlçemizin kültür ve turizm bakımından önem taşıyan, her çeşit kıymetlerini belirten bir Kültür ve Turizm envanteri hazırlayacağız. Kültür ve turizm bilincinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacak, bu amaçla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversitelerle işbirliği içinde olacağız. Yerli ve yabancı basın yayın organlarının ilçemizde ki çalışmalarını diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak kolaylaştıracak, ulusal ve yerel basın yayın kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ilçemizi tanıtıcı haber ve çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Mevcut ve potansiyel turizm türlerini tespit ettikten sonra turizmin çeşitlendirilerek on iki aya çıkartılması ve sürdürülebilir bir nitelik kazanması için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Kısacası uzun bir yola çıktık. Bu yolda çok işimiz var ve çok çalışacağız. Sonunda Bafra turizmden hak ettiğini alacaktır. Biz, bir belediyeden daha fazlası olmak için çalışıyoruz. Baframızı dünya bilecek ve turizmde cazibe merkezi olacağız. Bu yolda tüm hemşehrilerimin desteğini rica ediyorum. Basınımızın, kamu kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, Bafra dışında yaşayan hemşehrilerimin, derneklerimizin desteğini rica ediyorum. Biz Bafra olarak büyük bir aileyiz. Bu anlayışımızla Baframızı 2023 yılına hep birlikte hazırlayacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.