Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÜ 4. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ’Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri’ gerçekleştirildi.Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ’Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri’ gerçekleştirildi.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri’ kapsamında sempozyum, sergi, workshop ve panel gerçekleştirildi. 3 Kasım Perşembe günü el sanatları sergisi açılışı ile başlayan etkinlik sempozyumla devam etti. Yöresel ve geleneksel ürünlerin markalaşması, unutulmaya yüz tutmuş değerlerin aydınlatılması, gelenekselliğin geçmişten günümüze yansıtılması, var olan birikimin korunması, yöresel ve kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen ve günden güne büyüyerek geleneksel hale gelen etkinliğe bu yıl 90 sözlü bildiri, 20 poster bildiri, 55 workshop uygulaması ve 184 sergi katılım müracaatı yapıldı. Bilim ve sanat kurulu değerlendirmesi sonucu 64 sözlü bildiri 12 poster bildiri 150 sergi ve 36 workshop katılımı uygun görüldü.
Sempozyum açılışında konuşan 4. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, "Kültür-sanat etkinlikleri yaşam kültürümüzün bir parçası, hayat damarlarımız ve ülkemizin somut değerleri arasındaki varoluşumuzun temelleridir. Ülke sanatına katkı sağlayacak, bu vesileyle toplumda canlılığı muhafaza edecek, bireylerde estetik değerleri üst seviyede tutacak, kültür varlıklarına sahip çıkacak her türlü etkinliğin arkasında ve birliktelik ilkesiyle yanında duracağız." dedi.
4. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinliklerinin tarihe düşecek önemli notlardan biri olacağını belirten Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu "Bu vesileyle bize her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal’a, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Ögke’ye, Prof. Dr. Erol Gürpınar’a, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunar, etkinliğe emeği geçen herkesi canı yürekten kutlar, bu etkinliğin ulusal ve uluslararası çevrelerce de ilgi ile izlenmesini arzu ederim." diye konuştu.
4. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri son gün yapılan sosyal gezi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.